Aeroportul Brasov. Vot FINAL! S-a APROBAT transferul terenului in proprietatea Consiliului Judetean. Ne mai trebuie 50 de milioane de euro si-l facem!

Last Updated on noiembrie 1, 2015 hhhhh

Camera Deputaților a dat miercuri, 28 octombrie, votul final pe transferul terenului de la Institutul Cartofului la Aeroportul Brașov. 291 de voturi pentru, 1 împotrivă și o abținere.  Consiliului Județean, care se ocupă de construcția obiectivului. Brașovul are termen 10 ani să finalizeze aeroportul altfel va pierde din nou terenul.

„Art.l.- (I) Se aprobă transmiterea unui teren, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

(2) Predarea-preluarea terenului prevăzut la alin.( 1) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”  se arată în documentul aprobat de Camera Deputaților.

După ce Senatul și-a dat acordul pe acest transfer în luna septembrie, a venit și rândul deputaților să facă acest lucru. După aprobare, legea va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohanis și apoi spre publicare în Monitorul Oficial.

[ads2]

Surse din Brașov spun că Aeroportul va fi construit de Lufthansa, în două etape. Prima etapă va fi cargo, pentru transportul de mărfuri,  și pentru avioane mici de pasageri. La presiunea firmelor germane din oraș și județ această etapă va fi construită rapid.

Cea de a doua etapă o reprezintă transportul de călători cu avioane de linie. Această etapă este cea mai dificilă deoarece studiile de fezabilitate nu mai sunt actualizate și nu s-a ajus la o înțelegere ce firmă să administreze aeroportul: Lufthansa ori una românească a conducerii Consiliului Județean.

În ceea ce privește finanțarea, Lufthansa a promis că va accesa fonduri europene de la Bruxelles.

Previous Story

Brasov: Locuri de munca pentru branduri de lux in mall-urile din Paris, Londra, Frankfurt, Stuttgart, Amsterdam, Berlin, Milano

Next Story

Aeroportul Brasov: Consiliul Judetean va cere 40 de MILIOANE de euro de la Guvern pentru finalizarea lucrarilor. Îi vom primi vreodata?