Aeroportul Brasov: Ne-am bucurat degeaba? Terenul aprobat de Parlament s-ar putea sa nu mai ajunga la Consiliul Judetean

Last Updated on octombrie 30, 2015 nynynyyy

Zilele trecute, Camera Deputaților a dat votul final pe legea care aprobă transferul terenului de la Institutul Cartofului la Consiliul Județean. Un deputat de Brașov, Mihai Donţu, susține că, din cauza birocrației, terenul nu va putea fi folosit.

Terenul aeroportului trebuie să ajungă la CJ în 30 de zile, însă această procedură este extrem de laborioasă şi e greu de crezut că se poate finaliza în termen, crede deputatul Mihai Donţu, informează Monitorul Expres.

„Legea, aşa cum a fost ea votată, prevede ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, să fie semnate protocoalele privind transferul terenului de la Institutul Cartofului la Consiliul Judeţean Braşov, însă această procedură este extrem de laborioasă şi nu cred că se poate finaliza în acest termen.

Apoi, vor trebui emise noi autorizaţii şi avize de construire pentru continuarea aeroportului, pentru că vorbim de un teren care, potrivit actului normativ, a fost predat pentru prima oară, deşi acelaşi lucru s-a întîmplat şi în 2009“, a declarat deputatul liberal Mihai Donţu.

[ads2]

În afara acestui termen în care va trebui să se încadreze pentru preluarea terenului şi pentru avize şi autorizaţii, Donţu atrage atenţia şi asupra costurilor pe care le-ar presupune noile documente necesare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au estimat deja că numai pentru elaborarea documentaţiei, ar fi nevoie de aproximativ trei milioane de euro.

De ce nu a spus acest lucru deputatul înainte să se voteze legea, pentru a fi schimbată legea? De ce nu a depus un amendament de schimbare a legii? Mister.

Previous Story

Video Brasov: Trafic blocat de doua semne de circulatie instalate pe strada Politiei. 4 politisti detasati sa fluidizeze traficul. Merita?

Next Story

Brasov: Haosul de pe strada Politiei continua. Politisti scosi pentru a dirija circulatia doar pentru a proteja doua indicatoare de cedeaza trecerea. A aparut si o petitie pentru desfiintarea lor