Brasovul va cofinanta «Wild Carpathia 4» care se va numi «White Carpathia» si va arata România in perioada iernii

Last Updated on septembrie 7, 2015 Primăria Brașov și-a anunțat intenția de a contribui la finanțarea celui de-al patrulea episod al documentarului britanic despre frumusețile României „Wild Carpathia”, realizat de Charlie Ottley și devenit celebru după interviurile cu Prințul Charles al Marii Britanii și difuzarea sa pe Travel Channel.

Primarul George Scripcaru a avut vineri o discuție în acest sens cu realizatorul britanic, care și-a prezentat intențiile și a cerut ajutorul municipalității brașovene.

„Aceste documentare sunt o formă de promovare a României și de schimbare a imaginii negative pe care, din păcate, mulți britanici, dar și alți străini, o au despre români și despre România.
Aceasta este misiunea mea cu acest program: să spun lumii din nou ce frumoasă este România şi să arăt tuturor din Europa şi de peste tot că românii sunt oameni fantastici.

Untitled-1
foto: paduroiu.claudiu.eu

«Wild Carpathia 4» se va numi «White Carpathia» și va arăta România în perioada iernii. Vrem să începem cu toamna să surprindem culorile, apoi să prindem primii fulgi de zăpadă, lupii care merg prin nămeţi, tradiţiile de iarnă, Crăciunul şi Paştele şi terminăm cu apariţia florilor primăvara şi topirea zăpezii.

Vrem ca în acest episod să subliniem încă o dată importanța păstrării patrimoniului cultural și sălbăticiei pe care o aveți în România, dar și să oferim soluții, cu ajutorul specialiștilor, care să arate oamenilor din România cum se poate exploata acest patrimoniu fără a-l deteriora”, a spus Charlie Ottley.

Documentarul urmează să fie produs pentru Televiziunea Română, care însă nu are fondurile necesare. Ottley mai are mai puțin de 30 de zile la dispoziție pentru a strânge aceste fonduri, care se ridică la aproximativ 50.000 de lire sterline.

foto: fundata-sirnea.ro
foto: fundata-sirnea.ro

„I-am solicitat producătorului de televiziune britanic să ne facă o propunere în scris, în care să prezinte inclusiv care sunt beneficiile pentru noi. În următoarele zile ne va transmite propunerea și vom încerca să găsim o soluție de co-finanțare a acestui film”, a spus primarul George Scripcaru.

„Brașovul este o zonă care are un potențial foarte mare, pentru că dincolo de patrimoniul arhitectural, există foarte multe tradiții ce s-au păstrat, dar și alte lucruri specifice.

Este utilă promovarea Brașovului și sub alte forme, de exemplu strada Sforii, care este un lucru deosebit din punct de vedere al patrimoniului, tradițiile Junilor, colindele de Crăciun de la Biserica Neagră, iar pentru partea de «wild», suntem printre primii din România care, prin intermediul Regiei Publice a Pădurilor Kronstadt, am introdus conceptul de vânătoare cu obiectivul, prin amenajarea de observatoare de unde poate fi studiată viața animalelor sălbatice în habitatul lor, prin intremediul obiectivului camerelor de filmat sau de fotografiat”, a adăugat George Scripcaru. De altfel, Brașovul a beneficiat deja de promovare și prin referirile făcute în episodul al doilea al serialului.

Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi, frumusețea locurilor și a tradițiilor românilor au fost difuzate în 120 de ţări și traduse în peste 20 de limbi. Odată cu interviul despre România avându-l ca protagonist pe Prințul Charles al Marii Britanii – care la rândul său este îndrăgostit de România și are proprietăți inclusiv în județul Brașov – Ottley a devenit practic cel mai mare ambasador străin al țării noastre, iar reportajul său, un fenomen vizionat în întreaga lume.

foto: ideal-travel.ro
foto: ideal-travel.ro

Realizatorul Britanic dorește să prezinte întregii lumi, inclusiv românilor, potențialul extraordinar pe care România îl are tocmai prin faptul că mai are încă zone în care civilizația de tip occidental nu a pătruns încă. El preferă să prezinte zonele sălbatice sau cu tradiții seculare, zonele rurale autentice, și mai puțin stațiunile asfaltate și modernizate în care s-a investit foarte mult în ultimii ani.

Previous Story

Aeroportul Brasov: Dezbaterea pentru recuperarea terenului, in scurt timp. Aprobarea recuperarii, la infinit

Next Story

Brasov: Adevarul din spatele crucii lui Arsenie Boca de la Biserica din Schei. Vezi cum s-au lasat pacaliti mii de pelerini de un zvon