Aeroportul Brasov: Dezbaterea pentru recuperarea terenului, in scurt timp. Aprobarea recuperarii, la infinit

Last Updated on septembrie 7, 2015 Senatorul PSD Viorel Chiriac ne anunță că proiectul de lege  privind transferul celor 200 de hectare de teren din proprietatea Institutului Cartofului în proprietatea publică a judeţului şi în administrarea Consiliului Judeţean pentru următorii zece ani, în vederea finalizării lucrărilor la aeroport, va fi dezbătut în regim de urgenţă. De aprobat, nu ne spune cât durează.

„Cred că în scurt timp, legea va fi pe ordinea de zi a plenului Senatului, apoi va fi trimisă la Camera Deputaţilor. Am discutat şi cu reprezentantul Guvernului care ţine relaţia cu Parlamentul şi m-a asigurat că totul este în regulă în privinţa prevederilor din acest proiect.

Trebuie să îl aprobăm cât mai repede, fiindcă nu îl mai putem prelungi la infinit”, a explicat Chiriac pentru bzb.ro.

Proiectul de lege pe care acesta l-a propus în vederea recuperării terenului aeroportului de la Institutul Cartofului nu a mai trecut în sesiunea parlamentară trecută, fiindcă nu reuşise să obţină avizul Consiliului Legislativ.

„Predarea acestei suprafeţe de teren se face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii. De asemenea, în proiectul legislativ am mai menţionat faptul că suprafaţa de teren care rămâne în administrarea Institutului Cartofului se va diminua cu suprafaţa transmisă Consiliului Judeţean, şi Legea 45/2009, privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice se va modifica corespunzător, astfel ca să nu ne lovim pe viitor de alte probleme, respectiv ca vreo instituţie să mai poată interpreta legea.

Prelungirea unei perioade expirate, cum au propus iniţial colegii liberali, era un lucru atacabil”, a punctat senatorul braşovean.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului cu niste copaci, 1973

Next Story

Brasovul va cofinanta «Wild Carpathia 4» care se va numi «White Carpathia» si va arata România in perioada iernii