Brasovul ramane fara Parcarile de sub Parcul Central si Centrul Civic

Last Updated on septembrie 2, 2015

Parcările subterane din zona Parcului Central și a Centrului Civic nu vor fi construite prea curând. Nici măcar pe hârtie acestea nu vor fi conturate în acest an.
În bugetul pe acest an fusese alocată suma de 1,33 milioane de lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele două parcări, edilii braşoveni intenţionând să depună proiectele pentru finanţare din fonduri europene din exerciţiul financiar 2014 – 2020.

Proiectul este conceput atât pentru a rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală, ţinând cont că în prezent este în curs de amenajare doar o singură parcare supraterană cu 306 locuri în acest perimetru, dar şi pentru a extinde spaţiul pietonal şi a rezolva problemele de trafic, informeaza bzb.ro.
Totodată, în conformitate cu planurile edililor prezentate anul trecut, prin conturarea acestei investiţii şi traficul rutier ar fi urmat să fie resistematizat în această zonă, iar autoturismele să tranziteze această porţiune din centru prin subteran, unde să fie asigurate şi locurile de parcare care acum sunt la suprafaţă.
O investiţie similară va prinde contur, anul acesta, la Râşnov, unde edilii au obţinut deja o finanţare europeană pentru a transforma centrul istoric al oraşului într-un spaţiu exclusiv pietonal, urmând ca maşinile să tranziteze această zonă printr-un tunel, de unde se va putea ajunge şi la o parcare subterană cu 100 de locuri.
Previous Story

Brasov: Inscrie-te la MISS OKTOBERFEST si poti fi chiar tu MISS HEIDI

Next Story

Brasov: E oficial! RAT nu mai ridica masini in oras. Consecinta: „Dragi soferi, va rugam insistent sa nu mai opriti masinile pe banda pentru biciclisti”