Brasov: E oficial! RAT nu mai ridica masini in oras. Consecinta: „Dragi soferi, va rugam insistent sa nu mai opriti masinile pe banda pentru biciclisti”

Last Updated on septembrie 2, 2015 Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Braşov nu vor mai fi ridicate prin intervenţia utilajelor de la Regia Autonomă de Transporturi.

Consiliul Local a abrogat ieri hotărîrea din 2010 prin care s-a aprobat „Regulamentul de organizare şi efectuare a activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din Braşov“.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că administraţia publică locală nu are atribuţii în a reglementa această activitate. Astfel, autovehiculele parcate neregulamentar nu vor mai fi ridicate ca pînă acum. Însă Poliţia Locală amendează în continuare staţionările neregulamentare“, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, citat de monitorulexpres.ro

În aceste condiții mașinile parcate neregulamentar pot bloca drumuri și piste de biciclete, iar autoritățile nu pot muta mașina de acolo.

1

Ecologiștii brașoveni au postat pe facebook poze cu mașini care blochează pistele de biciclete, alături de un mesaj:

1

„Dragi șoferi, vă rugăm insistent să nu mai opriți mașinile pe banda pentru bicicliști. Pe lângă faptul că puneți în pericol bicicliștii care sunt nevoiți să vă ocolească, riscați să primiți și amendă. Scuzele de genul ”Nu sunt locuri de parcare șefu’! Unde vrei s-o las?” nu funcționează.

Previous Story

Brasovul ramane fara Parcarile de sub Parcul Central si Centrul Civic

Next Story

Brasov: Incepe o noua stagiune de teatru la „Sica Alexandrescu”