Aeroportul Brasov: Avem sondaj, avem un apel al politicienilor dar nu avem teren pe care sa construim. Sintem in grafic

Last Updated on septembrie 1, 2015 Investițiile la aeroportul internațional Brașov-Ghimbav sunt oprite până când va fi aprobat de către Parlament proiectul de lege de prelungire a termenului de administrare de către Consiliul Județean Brașov, de la cinci ani la 10 ani, asupra terenului în suprafață de 200 de ha, care se află în proprietatea Institutului Național pentru Cercetarea Cartofului și a Sfeclei de Zahăr.

Președintele interimar al CJ Brașov, Claudiu Coman, a făcut luni, în cadrul ședinței de plen a forului județean, un apel către parlamentarii puterii să introducă pe ordinea de zi a Senatului, odată cu începerea activității de la 1 septembrie, proiectul de lege pentru terenul pe care se construiește aeroportul, în așa fel încât până la sfârșitul lunii octombrie proiectul de lege să fie aprobat și de Camera Deputaților, care este forul decizional, informează agerpres.

“Este foarte important ca suprafața de 200 de ha pe care se construiește aeroportul și care aparține statului român să reintre în proprietatea Consiliului Județean pentru a putea trece la derularea investițiilor care mai sunt de făcut.

Pentru ceea ce înseamnă investițiile care țin de Consiliul Județean, și anume finalizarea căilor de rulare, avem banii prevăzuți în bugetul județului.

Apoi după ce terenul revine în administrarea Consiliului Județean, vom demara cea de a doua procedură de licitație publică internațională pentru construirea turnului de control, a terminalului și partea de operare a aeroportului”, a declarat, Claudiu Coman.

Peste 6.700 de braşoveni au răspuns campaniei iniţiate de Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi au completat chestionarul afişat pe site-ul instituţiei la adresa www.addjb.ro.

Mai exact, de la lansarea campaniei, în 12 august, şi pînă ieri, 6.729 de persoane şi-au exprimat opinia, iar în ultima săptămînă numărul semnatarilor practic s-a dublat (în 26 august 3.200 de braşoveni semnaseră pe platforma online „Susţine construcţia aeroportului la Braşov“), informează Monitorul Expres.

La prima întrebare, cetăţenii sînt chemaţi să spună dacă ei consideră că Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav „este indispensabil dezvoltării Braşovului şi regiunii Centru“. 6.682 au răspuns DA, iar 47 au considerat că nu este neapărat nevoie de aeroport.

La cea de-a doua întrebare, „Consideraţi că Guvernul ar trebui să finanţeze realizarea acestui obiectiv?“, doar 43 de cetăţeni consideră că investiţia nu ar trebui să aibă nicio legătură cu bugetul de stat. În schimb, 6.686 de cetăţeni doresc implicarea Guvernului în construcţia aeroportului de la Ghimbav.

Previous Story

Haide joi, la parada Oktoberfest Brasov: 14 trasuri trase de cai, două fanfare, ansambluri de dansuri românesti, sasesti, maghiare si grecești

Next Story

(Video) Vezi golul superb inscris de FC Brasov in prima etapa la Baia Mare (minutul 3:28)