Haide joi, la parada Oktoberfest Brasov: 14 trasuri trase de cai, două fanfare, ansambluri de dansuri românesti, sasesti, maghiare si grecești

Last Updated on august 31, 2015 Oktoberfest Brașov începe joi și va ține 11 zile, până în 13 septembrie. Locația este  la Arena Sportivă “Ion Țiriac”, au anunțat luni într-o conferință de presă organizatorii.

Joi, la ora 15,00, în fața hotelului Capitol, va porni parada formată din 14 trăsuri trase de cai, din care două vor fi trase de ponei, două fanfare, ansambluri de dansuri românești, săsești, maghiare și grecești, și un kart, al cărui conducător va duce ciocanul cu care se va da cep butoiului de bere de la deschiderea festivalului.

“De la o manifestare mai mică în anul 2009 când a debutat Oktoberfest, am ajuns în acest moment să avem la Brașov cel mai mare eveniment de acest gen din țară.

Acest eveniment nu este un simplu berar, este o stare de spirit. Pe lângă componenta turistică, avem și componenta economică, prin care ne dorim să legăm noi relații economice, noi schimburi cu parteneri din Germania, dar și din alte țări.

foto: monitorulexpres.ro
foto: monitorulexpres.ro

În timpul Oktoberfest organizăm ediția a doua a manifestării “Made în Brașov” cu produse tehnologice făcute în Brașov, la care vor participa și o delegație a Exportatorilor Bavarezi, dar și reprezentanți ai Clubului economic olandez și ne-au contactat și cei de la Clubul economic din Bulgaria”, a precizat în conferința de presă Werner Braun, președintele Clubului Economic German din Brașov, informează Agerpres.

Organizatorii au montat deja pe Arena Sportivă “Ion Țiriac” un cort de 3800 de metri pătrați, cu o capacitate de 5000 de persoane la mese, o scenă de 10 metri lungime și șase metri lățime pe care vor evolua artiști din Germania și România printre care se numără Herr Schurly, cel mai mare fan Oktoberfest Munchen, Aalbachtal Expres, Rocky 5, DJ Edelweiss, Trupa 6, Klaudia & Die Burzenland Party Band, Fanfara Jagermeister din Germania și Fanfara săsească “Țara Bârsei”, formații de dansuri românești, săsești, grecești, maghiare, țigănești, coreene, macedonene sau trupe de salsa.

Ca o noutate la ediția din acest an, organizatorii au introdus, pe lângă paharul de bere de 400 ml, și berea la halbă de un litru, precum și cârnațul XXL, de 58 de cm lungime, într-o chiflă de 50 de cm. Pe lângă aceste preparate, nu vor lipsi cele bavareze precum WeiBwurst de 200 grame, Leberkase de 200 grame, cartofii săsești, salata de cartofi bavareză, covrigii bretzel de 100 și de 250 de grame, alături de tradiționalii mici românești, puiul la rotisor, cârnații de bere, ciolanul de porc sau coastele de porc.

Miss Oktoberfest, Miss Popularitate, Regele Oktoberfest și alte concursuri cu premii consistente nu vor lipsi pe parcursul celor 11 zile. Organizatorii au precizat că nu mai există niciun loc liber de cazare în Brașov.

Programul Oktoberfest va fi între orele 11,00-23,00, în perioada 3-13 septembrie.

Previous Story

Brasov: Vezi Video cu accidentul violent de pe Calea Bucuresti: Un sofer a ramasc incarcerat iar un copil de un an a fost ranit

Next Story

Aeroportul Brasov: Avem sondaj, avem un apel al politicienilor dar nu avem teren pe care sa construim. Sintem in grafic