Brasov: McDonald’s România cumpara 3 restaurante in oras

Last Updated on august 17, 2015 Gigantul american McDonald’s a anunțat că a cumpărat 3 dintre cele 7 restaurante în franciză pe care le deţinea în România. Astfel, McDonald’s România a cumpărat cele trei restaurante din Braşov operate de firma Adrian Restaurante SRL a lui Adrian Daneş.

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică  nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei, citați de Ziarul Financiar.

Potrivit datelor ZF, gigantul american McDonald’s prezent direct pe piaţa românescă din 1995 a vândut deja operaţiunile locale companiei malteze Premier Capital, care mai deţine franciza lanţului de fast-food pe alte cinci pieţe, respectiv Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta, potrivit surselor din piaţă. Acordul urmează însă a fi finalizat în toamnă.

foto: thefest.ro
foto: thefest.ro

România devine astfel a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food. Prin comparaţie, în toate celelalte cinci pieţe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.

Previous Story

Brasov: Copii jefuiti la cel mai mare turneu de fotbal de juniori din România

Next Story

Brasov: O femeie de 66 de ani a cazut de la etajul 8