Brasov: Maidanezi descărcați din dube în mijlocul nopții

Last Updated on august 12, 2015

Reprezentanţii Serviciului de Gestionare a Cîinilor Fără Stăpîn susţin că au informaţii chiar de la cetăţeni, potrivit cărora maidanezii sînt aduşi cu dubele şi abandonaţi pe cîmpurile de la marginea Braşovului.

Încercarea de a aduna cîinii fără stăpîn de pe străzile Braşovului pare o luptă fără sfîrşit. În timp ce angajaţii Serviciului de Gestionare a Cîinilor Fără Stăpîn (SGCFP) strîng maidanezii şi îi duc în adăpostul pe care îl au la Stupini, la adăpostul nopţii alte patrupede sînt pur şi simplu eliberate la periferia oraşului.

Reprezentanţii SGCFP susţin că au informaţii chiar de la cetăţeni, potrivit cărora maidanezii sînt aduşi cu dubele şi abandonaţi pe cîmpurile de la marginea Braşovului, informează monitorulexpres.ro

Haitele de cîini care au ajuns să fie văzute din nou bîntuind pe străzile oraşului, în zonele mărginaşe, sînt, de fapt, aduse din alte zone ale ţării, animalele fiind descărcate din dube, în plină noapte, susţine şeful interimar al Serviciului de Gestionare a Cîinilor Fără Stăpîn, Gabriel Homeghi.

„În general, se întîmplă noaptea, pe cîmpurile de la marginea oraşului, unde sînt şantiere în construcţii pentru cartiere rezidenţiale. Chiar cetăţenii au sesizat asta. Noi am adunat cîinii pe care i-am găsit în zona Coresi, la RAT sau Remat, i-am sterilizat şi i-am adus înapoi. Cu aceeaşi problemă ne confruntăm şi în Bartolomeu. Maidanezii sînt aduşi noaptea, iar ziua sînt văzuţi pe străzi, pentru că vin la gunoaie, să caute mîncare“, a explicat reprezentantul Serviciului.

Cetăţenii care sesizează astfel de „transporturi“ de maidanezi sînt îndemnaţi să ia măsuri. „Ei pot lua datele de identificare ale maşinilor şi trebuie să sune la 112. Noi nu avem cum să dăm amenzi, însă există alte autorităţi care pot. Abandonul de cîini este ilegal şi se amendează. Se poate lăsa inclusiv cu închisoare“, a mai spus Homeghi.

Previous Story

Brasov: Teorie soc! A vrut pilotul planorului prabusit, Mircea Craciun, sa se sinucida? „Stia ca acest tip de aparat are probleme si nu si-a luat niciun aparat prin care sa pastreze comunicarea cu solul”

Next Story

Brașov: Astăzi începe Rockstadt Extreme Fest la Râşnov. Cel mai mare festival de metal din România