Brasov: Acuzații la adresa ISU, in cazul planorului prabusit: „Sunt total nepregatiti si nici dotati nu sunt. Nu ințeleg de ce nu au fost contactati vanatorii de munte”

Last Updated on august 13, 2015

După șapte zile de căutare a pilotului Mircea Crăciun autoritățile nu au nici un indiciu asupra locului în care s-a prăbușit planorul.

Un motiv pentru acest rezultat este, în opinia șefului Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, și totala nepregătire pentru a parcurge traseele montane a pompierilor de la ISU.

„Îmi pare rău pentru cei de la ISU, dar sunt total nepregătiți pentru a căuta în aceste zone. Este foarte dificil ca acești oameni să meargă prin aceste zone. Probabil că au mers grupați pe un singur traseu. Au fost și doi băieți de la Salvamont care i-au condus, dar nici ei nu pot alege decât o singură trasă. Este foarte dificil pentru ei (n.r. – angajații ISU). Vreau să spun că un salvamontist, ca să ajungă salvamontist, trebuie să aibă cel puțin 400 de ore de pregătire în cadrul formației respective, după care trebuie să participe la patru școli de salvare montană, două de vară, două de iarnă”, a declarat șeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, citat de mytex.ro

Din punctul de vedere al omului care și-a petrecut mai bine de jumătate din viață pe munte, IGSU nu este dotat corespunzător, dar nici nu a apelat la oamenii pregătiți pentru astfel de acțiuni, cum ar fi vânătorii de munte.

„Săracii, îmi pare chiar rău de cei de la ISU, nici pregătiți nu sunt și nici dotați nu sunt pentru a participa la astfel de acțiuni. Pentru aceste zone nu înțeleg de ce nu au fost contactați vânătorii de munte, pentru că ei chiar au oameni pregătiți pentru așa ceva”, a încheiat Nae Cojanu, șeful Salvamont Sinaia.

Previous Story

Brasov: Haide la primul festival din România organizat in mijlocul verii pe o partie de schi

Next Story

Bohemian Square: Sustin Brasov 2021, Capitala Culturala Europeana!