ZOO Brasov are 3 noi membri. Micul Bambi, adus de un brasovean dupa ce a fost gasit in padure

Last Updated on iulie 27, 2015 Un pui de lamă, un căprior şi un mânz sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Brașov.

Puiul de lamă s-a născut în captivitate, are aproape două săptămâni, este cel mai tânăr membru al familiei cameloide şi zburdă toată ziua prin ţarc. La fel de vioi este şi mânzul în vârstă de numai două zile. Puiul de căprioară este mai timid. A ajuns la Zoo, după ce un braşovean l-a găsit în pădure. Deşi este încă ţinut în carantină, micul Bambi este deja vedetă.

Se au în vedere noi achiziţii

Zoo Braşov a intrat încă de acum trei ani sub directa monitorizare a Asociaţiei Europene a Grădinii Zoologice şi Acvariilor pentru a deveni membră a acesteia, anunță rttbrasov.ro. Pentru aceasta este nevoie de o perioadă de candidatură de cinci ani, în care mentorul de la EAZA face vizite periodice pentru a verifica recomandările pe care le face şi pentru a oferi noi sugestii. Ultimele recomandări sunt pentru achiziţia de noi specii.

dd

„Există posibilitatea de a aduce zebre, cămile cu două cocoaşe, o specie nouă de urşi din zona Anzilor, urşi cu ochelari, şi să vedem dacă putem aduce şi un leopard, o specie mai deosebită. Ducem negocieri şi discutăm şi cu alte grădini din ţară şi din afară să aducem, dacă le donează, sau să le cumpărm lebede, pelicani şi alte păsări răpitoare, pentru a putea popula spaţiile libere pe care le mai avem”, a precizat luni, Alin Pânzaru, directorul Zoo Braşov.

140.000 de vizitatori în intervalul ianuarie-iunie

2015 este un an în care Grădina Zoologică Braşov a funcţionat în condiţii extrem de bune. Un număr de 140.000 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Zoologice de la începutul anului şi până astăzi, faţă de numai 124.000 de persoane, în aceaşi perioadă a anului 2011, când s-a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori din ultimii ani.

Previous Story

HAI Brasovul! Vineri aflam daca suntem gazda Jocurilor Olimpice de Iarna 2020. Votul decisiv are loc in Kuala Lumpur

Next Story

Brasov: A fost aprobat Centru de Excelenta in handbal la Liceul Sportiv. Aici se vor antrena loturile nationale si olimpice