Brasov: A fost aprobat Centru de Excelenta in handbal la Liceul Sportiv. Aici se vor antrena loturile nationale si olimpice

Last Updated on iulie 27, 2015 Viceprimarul Braşovului, Ciprian Bucur, a informat luni, într-o conferinţă de presă, că de la jumătate lunii august, la Braşov va funcţiona un Centrul de Excelenţă în handbal, care va pregăti trei grupe a câte 20 de fete fiecare, din toată ţara.

„Centrul de Excelenţă în handbal va funcţiona pe lângă Liceul Sportiv, iar fetele din alte judeţe care vor fi selectate şi se vor pregăti la acest centru vor locui la Colegiul Tehnic ‘Remus Răduleţ’.

A fost aprobat protocolul între Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Federaţia Română de Handbal şi Consiliul Local Braşov”, a declarat viceprimarul Bucur, citat de agerpres și preluat de voceatransilvaniei.ro

„Cele trei grupe de juniori cuprind fete între 17-18 ani, juniori I, 15-16 ani, juniori II, şi 13-14 ani, juniori III. Municipalitatea s-a obligat să suporte costurile unui medic şi a unui masor, dotarea cu tot ce este necesar a unui cabinet metodic pentru pregătirea fetelor, costurile pentru întreţinerea spaţiilor unde vor fi cazate fetele, iar pe viitor, echipa de handbal senioare a municipalităţii va avea avantajul unei sportive care va fi transferată la această echipă gratuit, fără a suporta taxele pentru formarea jucătoare şi nici taxele către Federaţia Română de Handbal. La a doua jucătoare vor fi suportate numai costurile de formare ale sportivei, costuri ce sunt plătite clubului formator”, a explicat viceprimarul.

Sportivele îşi vor desfăşura cu prioritate activitatea în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibaşi”, dar şi în alte săli de sport din municipiul reşedinţă care îndeplinesc criteriile pentru pregătirea sportivelor. Fetele care vor veni la Centrul de Excelenţă în handbal de la Braşov îşi vor putea continua studiile la şcolile şi liceele din municipiu Braşov, fiind transferate pe linie şcolară de la şcolile unde s-au pregătit până acum.

De asemenea, cei şase antrenori profesori vor fi detaşaţi la Braşov. Costurile anuale pe care trebuie să le suporte primăria din bugetul local se ridică la suma de 40.000 de lei, bani cheltuiţi în cea mai mare parte pentru transportul fetelor la cursuri, la sala de pregătire sau în alte locuri, a mai spus viceprimarul Ciprian Bucur.

El a adăugat că, cel mai probabil în anii următori, Centrul de Excelenţă în handbal de la Râmnicu Vâlcea se va desfiinţa şi va rămâne doar cel de la Braşov, pentru pregătirea loturilor naţionale şi olimpice în handbal.

Previous Story

ZOO Brasov are 3 noi membri. Micul Bambi, adus de un brasovean dupa ce a fost gasit in padure

Next Story

Brasov: Te asteptam la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov. Incepe vineri