Brasov: Te asteptam la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov. Incepe vineri

Last Updated on iulie 27, 2015 Festivalul de Film Istoric de la Râşnov se va desfăşura în perioada 31 iulie – 9 august. Reprezentanții festivalului îi așteaptă pe vizitatori cu prelegeri, dezbateri, reconstituiri istorice, expoziţii, concerte şi un târg de carte.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Film Istoric a pregătit şi în acest an un program divers care să satisfacă şi cele mai exigente cerinţe.

„Vom avea o temă foarte interesantă care se numeşte „Uniune vs Secesiune”. Invitaţii de la Şcoala de Vară reprezintă diferite instituţii importante şi vin din zona diplomatică de istorici, jurnalişti sau martori ai evenimentelor. În cadrul concertelor pe care le găzduim în Cetatea Râşnov se va asculta muzică clasică, jazz, blues, folk şi rock alternativ”, a explicat vineri, Mihai Dragomir, directorul tehnic al evenimentului, citat de rttbrasov.ro

„Vă învit să vizitaţi Republica Socialistă România. Ştiţi că una dintre temele festivalului este „Ceauşescu”. În 1965 am avut o schimbare importantă în conducerea statului român. Perioada respectivă a însemnat şi lansarea unui produs turistic nou pe piaţa mondială, şi anume „România turistică”.

Avem de atunci acţiunea ONT-ului, care e foarte prezentă în străinătate. Succesul acestei campanii de promovare a fost dublat de investiţiile importante în infrastructura turistică”, a precizat vineri, Nicolae Pepene, directorul festivalului.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov este singurul festival din judeţ certificat european care posedă, din 2012, certificarea de „Eveniment responsabil”.

În plus, de la an la an, tot mai multe instituţii decid să sprijine organizatorii festivalului. „Este foarte important că doar 25% din contribuţia bugetară la acest eveniment este asigurată de către Primăria Oraşului Râşnov.

Restul sunt sume atrase de la diverse instituţii culturale sau de la agenţi economici, lucru care arată cât de important este acest festival”, a precizat vineri, liberalul Adrian Veştea, primarul Oraşului Râşnov. Accesul publicului la toate evenimentele programate pe parcursul celor zece zile de festival este gratuit.  ​​​

Previous Story

Brasov: A fost aprobat Centru de Excelenta in handbal la Liceul Sportiv. Aici se vor antrena loturile nationale si olimpice

Next Story

Brasov: Haide la vanatoare de comori, vineri, pe Tâmpa