HAI Brasovul! Vineri aflam daca suntem gazda Jocurilor Olimpice de Iarna 2020. Votul decisiv are loc in Kuala Lumpur

Last Updated on iulie 27, 2015 Brașovul află vineri, 31 iulie, dacă va fi gazda  Jocurilor Olimpice de Iarna 2020. Votul are loc în  Kuala Lumpur (Malaezia).

Pentru desemnarea orașului gazdă, Brașovul se luptă cu Lausanne (Elveția). Avantajul Braşovului în faţa contracandidatului  este costul redus al organizării Olimpiadei. Dacă Braşovul a avansat suma de 14 milioane de dolari, cei de la Lausanne au estimat bugetul necesar la 42 de milioane de dolari, informează adevarul.ro.


În dosarul de candidatură al Braşovului, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret – ediţia de iarnă din 2020 sînt propuse baza sportivă de la Cheile Grădiştei, baza sportivă de pe Valea Cărbunării din Rîşnov, care va găzdui întrecerile de sărituri cu schiurile, baza sportivă de la Predeal, pentru schi fond, Poiana Braşov pentru schi alpin şi Patinoarul Olimpia din Braşov, plus un al doilea patinoar care ar urma să fie amenajat provizoriu în Tractorul, pentru hochei, respectiv pentru curling, anunță Monitorul Expres.

Previous Story

Brasov: A ajuns studenta, deşi era „programata” sa spele scari de bloc

Next Story

ZOO Brasov are 3 noi membri. Micul Bambi, adus de un brasovean dupa ce a fost gasit in padure