Brasov: Sentinta in cazul primarului Scripcaru s-a amanat

Last Updated on iulie 10, 2015 Cazul primarului George Scripcaru a fost judecat ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecata a inceput cu intarziere astfel ca s-a intins pana noaptea tarziu.

Judecatorii au hotarat sa decida in cursul zilei de astazi daca primarul poate fi judecat in libertate sau trebuie sa fie arestat pentru 30 de zile.

Reamintim ca primarul Brasovului a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DNA dar judecatorul de la Curtea de Apel a decis sa fie cercetat in libertate deoarece postconstituirea de înscrisuri si presiunile la Tektron au fost anterioare datei de 22 iunie 2015, când s-a dispus (si inculpatul a luat cunostinta) ca se efectueaza urmarirea penala impotriva sa.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea, o parte din banii obţinuţi în mod injust fiind utilizaţi, din dispoziţia sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

Procurorii DNA acuza ca in perioada 2010-2012, suspectul Scripcaru George, în calitate de primar al Municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu o societate comercială, urmărind obținerea pentru această firmă și persoanele care o administrau de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de Municipiul Brașov).

Previous Story

Brasov: „Sambata, mergem in cautarea soacrei mele pe Dealul Melcilor. Pentru cei care vreti si binevoiti sa ne ajutati, luati-va niste pantaloni lungi si niste papuci cu care sa nu alunecati” – Leo Ciureanu, ginerele femeii disparute

Next Story

Brasov: Primarul George Scripcaru a scapat de inchisoare. Judecatorii de la Inalta Curte au decis ca poate fi cercetat in libertate