Brasov: „Sambata, mergem in cautarea soacrei mele pe Dealul Melcilor. Pentru cei care vreti si binevoiti sa ne ajutati, luati-va niste pantaloni lungi si niste papuci cu care sa nu alunecati” – Leo Ciureanu, ginerele femeii disparute

Last Updated on iulie 10, 2015 Dispărută de acasă în 29 iunie, Iulia Ciurean este căutată de familie şi prietenii fiicei şi ginerelui la fel cum s-a întâmplat şi în cazul Elodiei. Femeia în vârstă de 65 de ani şi 1 metru şi 65 de centimetri obişnuia să facă zilnic excursii prin zonele împădurite din preajma sau interiorul Braşovului.

Ea locuia cu soţul ei, însă de mai bine de 20 de ani aveau doar o relaţie de buni vecini. Ca să-şi ocupe timpul, în fiecare zi pornea de dimineaţă în excursii pe Postăvaru, pe Tâmpa, la Iepure sau în toate zonele frecventate de braşovenii care iubesc drumeţiile. Femeia suferea de Parkinson şi, în ultimele zile, abia mai putea să mănânce, mai ales că făcuse şi diaree.

Chiar dacă obişnuia să călătorească foarte mult, Iulia Ciureanu venea în fiecare seară acasă, astfel că ginerele ei s-a îngrijorat foarte mult încă din prima seară în care femeia nu a ajuns acasă.

10989186_10206350099418782_657717871432752860_n

„De 20 de ani străbate zilnic toate traseele turistice din jurul Braşovului. Am fost şi noi de câteva ori cu ea şi cunoştea drumurile şi locurile ca şi propria casă, o cunoşteau foarte mulţi din cei cu care ne întâlneam pe drum, deci nu este posibil să se fi rătăcit. Probabil că zace undeva, în vreo tufă sau căzută în vreo prăpastie şi e foarte greu de găsit”, spune Leo Ciureanu, ginerele femeii dispărute.

Interesant este că Iulia Ciurean avea telefonul la ea când a dispărut şi, vreme de două zile, acesta suna. „Le-am spus poliţiştilor că îi sună telefonul, dar mi-au spus că nu au ce face. Am apelat şi la cei de la Vodafone, dar mi-au zis că nu poate fi localizată. Acum câteva zile am aflat că am fi putut să o localizăm cât timp îi mai suna telefonul, dar acum e prea târziu”, mai spune Leo citat de bzb.ro.

Ginerele dispărutei este dezamăgit de reacţia poliţiştilor, despre care spune că au o placă pe care o pun mereu când le cere ajutorul să o găsească pe soacra sa.

„Poliţiştii spun că e foarte greu să o caute, deoarece este vorba de o arie mult prea mare în care s-ar putea afla. Ei spun că nu ştiu nici măcar pe care din traseele pe care obişnuia să meargă a plecat. În plus, zilnic se raportează două dispariţii, din care numai un om este găsit”, se plânge Leo, care nu a încetat să spere că o va găsi, chiar şi fără ajutorul poliţiştilor.

În fiecare zi, el pleacă în căutarea soacrei sale prin locurile în care ştie că aceasta obişnuia să se plimbe. Când este însă singur, îi este imposibil să acopere o zonă mai mare, astfel că în fiecare weekend prietenii îl ajută şi fac cercetări pe o arie mai mare. Chiar dacă locuia în casă cu soţia sa, socrul lui Leo nu ştie nici când şi nici unde a plecat aceasta.

„Mi-a spus şi că nu ar vrea să apară la televizor pentru că după aceea l-ar lua lumea la întrebări. Dar nu mai avem altă soluţie şi am hotărât să ne adresăm celor din presă.

O să mă întrebe copiii despre bunica lor şi voi fi nevoit să le spun că a plecat de acasă şi mai multe nu ştiu. Dacă am găsi-o, chiar şi moartă, măcar am putea să o îngropăm şi să mergem din când în când la cimitir să-i punem o floare”, mai spune ginerele îndurerat.

Sâmbătă, Leo va porni cu mai mulţi prieteni, în jurul prânzului, să caute La Iepure, cu speranţa că o va găsi pe bunica copiilor săi.

„Sambata, 11.07.2015 de la orele 13.00, ne vom intalni in fata magazinului eMag ptr a merge in cautarea soacrei mele pe Dealul Melcilor. Ptr cei care vreti si binevoiti sa ne ajutati, luati-va niste pantaloni lungi si niste papuci cu care sa nu alunecati. Multumesc anticipat!”a declarat Ciureanu Leonard.

Previous Story

Brasov: 9 persoane ranite in doua accidente, ieri. Un copil a zburat prin parbriz

Next Story

Brasov: Sentinta in cazul primarului Scripcaru s-a amanat