Brașov: Cinci licee din judet au promovabilitate de 100% la BAC

Last Updated on iulie 14, 2015

Judeţul Braşov are cinci licee în care toţi elevii de clasa a XII-a au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea“, Liceul „Ioan Codru Drăguşanu“ din Victoria şi Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“.

Numărul acestora a crescut de la patru la cinci în urma rezolvării contestațiilor, după ce și singurul elev de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“, care picase examenu,l a fost declarat admis. Mai mult în urma contestațiilor și  procentul de promovabilitate din Braşov a crescut de la 78,74% la 80,53%.

Cel mai bun liceu după rezultatele de la bacalaureat, după afişarea notelor finale este Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, unde 146 de absolvenţi din cei 179 au obţinut note peste 9, informează stiri.rttbrasov.ro.

În clasament urmează apoi Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, unde 105 din cei 183 de candidaţi au note peste 9, iar pe locul trei se clasează Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, unde din 149 de absolvenţi înscrişi, 82 au luat note peste 9. Anul trecut, doar Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ a avut promovabilitate maximă.

Previous Story

Un brasovean a parcurs peste 1.500 de km pe bicicleta in 12 zile. “Le transmit românilor sa se apuce de pedalat”

Next Story

Brasov: Vechiul tractor romanesc produs la Brasov ajunge din nou la export. Cat costa in Egipt modelul care merge si “legat cu sarma”