Brasov: Vechiul tractor romanesc produs la Brasov ajunge din nou la export. Cat costa in Egipt modelul care merge si “legat cu sarma”

Last Updated on iulie 14, 2015

Faimoasele utilaje agricole, mandria industriei comuniste, sunt fabricate acum la Baicoi, in Prahova, unde un om de afaceri egiptean a cumparat patentul si a deschis o linie de productie.

Omul  de afaceri egiptean a cumprat patentul de la reprezentantii fostei uzine mecanice de la Brasov. Si asta pentru ca, in zonele sarace din Egipt, vechiul model romanesc este cerut de agricultori. Un astfel de tractor se vinde in tarile arabe mult mai ieftin decat modelele occidentale.

Egiptenii nu vor doar tractoare, ci si piese de schimb pentru ele. Multe din componentele vechi, care nu se mai gasesc, vor fi fabricate tot la noi, cu matritele de odinioara, informeaza stirileprotv.ro

1

O veche hala ce se intinde pe mai bine de 6.000 de metri patrati produce acum tractoarele Universal 650 M, fabricate in anii ’70 la celebrele uzine din Brasov. Gloria lor a apus dupa 1989, cand societatea a intrat, in cativa ani, intr-un proces rapid de falimentare.

“Totul este romanesc, da, motorul romanesc, transmisia, reductorul, pinioane, planetare cauciucuri, ce sa va zic.”, a declarat Mihaita Sandru, angajat fabrica.

Previous Story

Brașov: Cinci licee din judet au promovabilitate de 100% la BAC

Next Story

Brasov: Circ cu tigrii siberieni, in centrul orasului