De ce crezi ca a ratat Brasovul 8.000 de locuri de munca la o uzina de automobile Jaguar?

Last Updated on iunie 2, 2015 Grupul britanic Jaguar Land Rover, deţinut de indienii de la Tata, a testat piaţa românească în vederea construirii unei fabrici, având discuţii în acest sens şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Braşov.

Deschiderea fabricii Jaguar înseamnă o investiţie de sute de milioane de euro şi aproximativ 8.000 de locuri de muncă.

Investitorii grupului Land Rover Jaguar aveau o strânsă colaborare cu industria braşoveană.

 ll

Iată ce au decis indienii de la TATA după ce au testat ŞOSELELE româneşti

Indienii sunt deja prezenţi la Braşov prin preluarea în urmă cu ceva timp a americanilor de la Cambric, care au aici centru de dezvoltare, scrie bizbrasov.ro. si preluat de gandul.info. România a reuşit până acum să atragă investiţiile celor de francezilor de la Renault şi americanilor de la Ford, dar reprezentanţii celor două companii s-au plâns în repetate rânduri de dezinteresul autorităţilor române în a le susţine activitatea economică, chiar dacă asta ar însemna şi mai mulţi bani la buget şi mai multe locuri de muncă.

Indienii de la TATA au ocolit România din acelaşi motiv pe care l-a invocat şi Daimler atunci când au ales Ungaria: lipsa autostrăzilor. Astfel, investiţia a fost mutată în Slovacia, una dintre ţările cu cea mai mare producţie de automobile din Europa, cu aproape un milion de maşini asamblate anul trecut, cele mai multe de către Grupul Volkswagen urmat de Kia Motors şi PSA Peugeot-Citroën.

Mai mult, în timp ce preţul mediu al maşinilor asamblate în România nu depăşeşte 15.000 de euro, slovacii produc maşini de zeci sau chiar sute de mii de euro, de la VW Touareg la Porsche Cayenne (parţial asamblat), şi vor produce (tot parţial) şi viitorul SUV Bentley Bentayga, al cărui preţ va sări de 200.000 de euro.

„În România, dacă nu se remarcă din partea investitorilor potenţiali o politică încurajatoare, se duc în Slovacia, Polonia sau Ungaria, care sunt practic sufocate de investitori din toată lumea. De asemenea, investitorii se uită la ‘reuşita’ lui Ford de la Craiova (care la nici opt ani de la preluare nu a beneficiat de nicio modernizare a infrastructurii din regiune – n.r). Investitorii se uită la mediul de afaceri, la perspective. În România se sprijină industria prin declaraţii“, a spus Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Advertisements
Previous Story

Brasov: Doamnele si domnisoarele sunt invitate la Skirtbike, sambata, 6 iunie

Next Story

PERCHEZITII la Brasov si Fagaras. Sotul Alinei Bica este vizat intr-un dosar de evaziune si spalare de bani