Brasov: Piste de biciclete care leaga toate zonele din oras. „Ne-am propus ca anul acesta sa extindem reteaua de piste pentru biciclete, astfel incat sa cream o legatura intre cartierele Brasovului”

Last Updated on iunie 3, 2015 Începând de săptămâna trecută, pe străzile Braşovului au apărut noi piste pentru biciclişti. Vestea bună pe care le-o dau reprezentanţii Primăriei Braşov iubitorilor de ciclism este că noile benzi destinate bicicliştilor vor fi interconectate, astfel ca să existe legătură între aproape toate zonele din oraş şi să nu rămână doar „frânturi” de piste, cum se întâmpla până acum.

„Ne-am propus ca anul acesta să extindem pe cât posibil reţeaua de piste pentru biciclete, astfel încât să creăm o legătură între cartierele Braşovului, mai ales că acest tip de transport se bucură de un interes în creştere din partea braşovenilor”, a precizat primarul George Scripcaru.

Străzile reabilitate, prevăzute din „STAS” cu piste
Aceasta a precizat că, de asemenea, străzile care vor fi reabilitate în totalitate anul acesta vor fi prevăzute şi acestea cu piste pentru biciclişti, primele vizate fiind B-dul Mihail Kogălniceanu, Toamnei şi Zizinului unde sunt în curs de derulare lucrări la reţelele de apă sau unde reţeliştii vor interveni în perioada următoare., anunta bzb.ro.

Potrivit specialiştilor Primăriei Braşov, soluţia optimă de amenajare a noilor căi de rulare pentru biciclişti a fost aceea de a se marca pistele cu linii întrerupe, astfel ca pe tronsoanele unde benzile de circulaţie sunt mai înguste, iar strada nu poate fi lărgită, să fie permisă şi circulaţia autovehiculelor pe pistă.

Însemnele de pe piste le vor atrage atenţia şoferilor că trebuie să fie mai atenţi şi să-i respecte în trafic pe biciclişti, fiindcă şi aceştia au tot dreptul de a circula pe carosabil prin zonele respective. De asemenea, pentru a fi vizibile, benzile pentru biciclete vor fi marcate atât pe orizontală (cu semn de bicicletă şi săgeţi corespunzătoare sensului de mers), iar în perioada următoare, în zona intersecţiilor vor fi montate şi indicatoare care să semnalizeze aceste piste.

Şoferii nu vor avea însă voie să staţioneze pe aceste benzi, lucru care, cel puţin la această oră, este puţin cam „greu” de înţeles de către unii. Inclusiv taximetriştii staţionează pe banda bicicliştilor, în zona Onix, deşi au loc destul, astfel încât să nu-i împiedice pe ciclişti.

Bandă pentru ciclişti din Tractorul până la ocolitoare
Piste noi au fost amenajate deja pe B-dul Griviţei, pe ambele sensuri de mers, între intersecţia cu B-dul Mihail Kogălniceanu şi strada Stadionului.

După ce se vor finaliza lucrările la reţele de pe Stadionului se va continua trasarea benzilor de biciclete şi pe această stradă, dar şi pe Calea Cristianului până în zona Brintex.

Piste noi au fost amenajate şi pe 13 Decembrie, deocamdată pe tronsonul cuprins între Coresi (unde se face legătura cu pistele deja existente de pe strada Zaharia Stancu) şi intersecţia cu strada Independenţei, tot pe ambele sensuri. Se va continua însă cu marcajele atât de la Coresi până spre ocolitoare, la ieşirea spre Sânpetru, dar şi în sens opus spre Făget, Onix şi intersecţia cu Iuliu Maniu, astfel ca să existe o legătură cu celelalte piste deja amenajate.

Piste noi şi spre Stupini
Reprezentanţii municipalităţii evaluează în prezent şi posibilitatea amenajării de piste pe strada Aurel Vlaicu, astfel încât să se creeze o legătură în cartierul Astra (pe pista veche dintre Saturn şi Făget) şi cea de pe B-dul Griviţei care va continua spre Bartolomeu.

De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă de pe strada Lungă şi pe această arteră se vor amenaja piste, pe ambele sensuri de mers. Pista va fi amenajată şi peste linie, astfel încât să se interconecteze cu cea existentă de pe Plugarilor spre Stupini, şi se va amenaja o nouă pistă şi pe Calea Feldioarei, unde, zilele acestea se lucrează la reabilitarea carosabilului.

Previous Story

PERCHEZITII la Brasov si Fagaras. Sotul Alinei Bica este vizat intr-un dosar de evaziune si spalare de bani

Next Story

Brasov: Record la Zoo de 1 iunie – peste 12.000 de vizitatori