Brasov. Mai tare ca Farmville: gradina comunitara, ideea care ii transforma pe corporatistii din România in fermieri. Totul este impartit apoi frateste, fie ca este vorba de ridichii, rosii, castraveti, ceapa sau varza.

Last Updated on iunie 8, 2015 La Codlea, in judetul Brasov, un gest frumos al unui proprietar de teren a devenit un proiect plin de roade, datorita celor care stau la bloc, dar isi doresc sa cultive legume si fructe, ca sa aiba hrana proaspata si sanatoasa!

Mai precis, cativa tineri au primit in dar o parloaga pe care au curatat-o si oricine doreste, vine acolo sa semene, sa sape si sa ude culturile, in deplina armonie. Totul este impartit apoi frateste, fie ca vorbim de ridichii, rosii, castraveti, ceapa sau varza.

Patron de service auto, Nicolae Cotinghe vine zilnic la gradina, cate doua ore, dupa program. N-a lucrat niciodata in agricultura dar acum isi ia munca in serios, potrivit stirileprotv.ro.

Nicolae Cotinghe, patronul unui service auto: “Aici e locul unde ma simt foarte bine, unde ma odihnesc, chiar daca muncim ne odihnim, ne recreem”

Ingineri, contabili, profesori sau functionari – cu totii se transform in fermieri autentici cand intra in gradina comunitara. Muncesc cot la cot si, cand recolta e gata, o impart frateste.

Hetti Benedek, voluntar: “Le-am rupt deja frunzele si sunt numai bune de consum. M-am bucurat foare tare cand le-am vazut ca nu am venit de o saptamana si in timpul asta s-au facut mari, grase si super gustoase

Alin Parcoalea, inginer: “E o delectare sa iesi si sa mai dai cu sapa prin curte si prin gradina. Am avut bunica la tara unde petreceam mult timp din vara.”

Sotii Stefan si Cris au venit pentru prima data in gradina comunitara de la Codlea si aleg acum bucata de pamant pe care o vor avea in grija.

“Avem toata zona asta, putem sa o facem frumoasa, rodnica, ca scoatem productie buna – da, da”

Stefan Nica: “In Anglia am mai vazut asa ceva, proiecte de genul asta unde proprietarii de pamant il lasa sa fie folosit de alte persoane si e bine ca terenul e folosit si nu ramane necultivat.”

Cel care a gandit tot acest proiect este un tanar ecologist:

Erwin Albu, initiatorul proiectului: “Ii indemnam pe toti care vad terenuri parasite in orasele tarii sa indrazneasca sa mearga sa ceara voie sa planteze ceva in pamant.

Gradinile Comunitare sunt foarte apreciate in tarile occidentale! In 2009 a fost organizata una chiar la Casa Alba pentru a atrage atentia asupra usurintei cu care putem avea parte de o alimentatie sanatoasa.

Previous Story

Dispare FC Brasov si apare Steagul Rosu Brasov?

Next Story

Brasov: Parcul cu dinozauri de la Rasnov isi deschide portile pe 12 iunie. Se fac ultimele pregatiri: