Brasov: Autobuzul supraetajat, model de FALIMENT. A costat „decat” 300.000 de euro si acum este tras pe linie moarta

Last Updated on iunie 2, 2015 Autocarul turistic supraetajat a fost tras pe linie moartă, după ce administraţia judeţeană, care deţine vehiculul, a ajuns la concluzia că este prea scump de întreţinut, faţă de posibilităţile sale financiare.

Consilierul judeţean Ionel Fliundra (PNL) a declarat că sînt voci care cer chiar casarea autobuzului turistic.

„A existat şi o astfel de propunere, în condiţiile în care autocarul a fost achiziţionat în 2007 şi are deja opt ani“, a declarat Fliundra. Acelaşi consilier a precizat însă că autocarul cu etaj descoperit pentru turişti are prea puţini kilometri la bord pentru a fi casat, aşa că se va căuta în continuare o altă soluţie pentru exploatarea autocarului etajat.

foto: rotrans.myfreeforum.org
foto: rotrans.myfreeforum.org

Autobuzul turistic a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean în 2007, pentru 300.000 de euro, anunta Monitorul Expres. În 2008 a fost scos pe străzi pentru o prezentare oficială şi abia din 2009 s-a aprobat un traseu oficial pentru el, cuprins între Aleea de sub Tîmpa – Strada Lungă – Biserica Sf. Bartolomeu – zona Belvedere de pe drumul spre Poiana Braşov – Piaţa Unirii – Biserica Sf. Nicolae – Strada Mureşenilor – Aleea de sub Tîmpa, cu un bilet stabilit atunci la 5 lei pe călătorie.

Autocarul descoperit a fost gestionat de SC Consilprest SRL, societatea comercială a Consiliului Judeţean, însă veniturile nu au fost cele aşteptate. Astfel, Fliundra spune că se va lua în discuţie posibilitatea închirierii autocarului către un operator privat.

„Eu cred că autocarul ar putea fi închiriat unui operator privat, care să suporte costurile de întreţinere şi să organizeze circuitele turistice în oraş. Ar fi ilogic să fie casat“, a declarat Ionel Fliundra, care spune că, anual, costurile de întreţinere se ridică la 40.000-50.000 de lei.

Previous Story

Primaria Brasov doreste modernizarea Garii: Cupola care sa acopere peroanele si panouri fono-izolante. Crezi ca Ministerul Transportului va aproba asa ceva?

Next Story

Brasov: Doamnele si domnisoarele sunt invitate la Skirtbike, sambata, 6 iunie