Aeroportul Brasov : PSD a cerut raport negativ pentru teren, in sedinta de ieri din Parlament

Last Updated on iunie 24, 2015

Rezolvarea problemei terenului de la Ghimbav se mai amână cu cel puţin o săptămână, după ce, iniţial în şedinţa de ieri, senatorii social-democraţi au cerut un raport negativ pentru proiectul legislativ prin care se cerea prelungirea termenului de folosinţă asupra acestui teren care aparţine Institutului Cartofului, de la 5 la 15 ani.
„În timpul şedinţei, parlamentarii social-democraţi au cerut votarea unui raport negativ dar, într-un final, votul a fost pentru amânarea discuţiilor pentru săptămâna viitoare. Cei din PSD au spus că există şi o altă iniţiativă privind aeroportul Braşov”, a precizat senatorul braşovean Nicolae Vlad Popa.

Actul normativ ar putea fi dezbătut în şedinţa din 30 iunie şi dacă ratează şi această şansă, va mai fi dezbătut abia în toamnă, după vacanţa parlamentară, anunță bzb.ro
Potrivit Legii 197/ 2009, terenul de 200 de hectare a trecut de la Institutul Cartofului la Consiliul Judeţean cu condiţia ca lucrările să fie terminate în cinci ani, iar termenul a expirat în iunie anul trecut. Deşi CJ Braşov a făcut primele demersuri în vederea prelungirii acestui termen din martie 2014, odată cu schimbarea guvernării toate lucrurile s-au dat peste cap, iar problema terenului a fost „dată uitării”.
Astfel, în luna februarie, deputaţii liberali braşoveni Gheorghe Ialomiţianu, Mihai Donţu, Gabriel Andronache şi senatorul Nicoale Vlad-Popa au depus un amendament la Legea nr. 197/2009, în vederea prelungirii termenului la 15 ani. Actul normativ a mai fost dezbătut de Senat luna aceasta, dar a fost retrimis la comisii pentru revizuire, la cererea reprezentanţilor Guvernului, care au argumentat că nu poate fi prelungit un termen care a expirat acum un an.
Previous Story

Ce mai fac Coruptii Brasovului: Ioan Adam si-a recunoscut faptele, Ion Ochi a fost trimis in judecat pentru abuz in serviciu si luare de mita ia Cancescu a scapat de arestul la domiciliu dar nu poate merge la Consiliul Judetean

Next Story

Amintiri din Brasov, 1930: „Refacerea Garii Brasov cu 500 milioane de lei. Gara, depozitele si atelierele vor fi dublate”