Amintiri din Brasov, 1930: „Refacerea Garii Brasov cu 500 milioane de lei. Gara, depozitele si atelierele vor fi dublate”

Last Updated on iunie 24, 2015 S-a intamplat in Brasov, februarie 1930. Gazeta de Transilvania:

„Refacerea Garii Brasov.

Gara, depozitele si atelierele vor fi dublate.

La direcţiunea generală CFR s-au primit rapoarte din cursul anilor 1928 si 1929 — prin ca­re se arăta că fată de traficul care este în continuă creştere, actualele clădiri ale gării Bra­şov sunt insuficiente.

Pe de altă parte, Direcţiunea generală dorind să intensifice cât mai mult transporturile de mărfuri pe valea Prahovei, are interesul să mărească gările pe această distantă si în special gara Braşov, care este foarte importantă din punctul de ve­dere economic şi al legăturilor dintre Ardeal şi vechiul regat.

Inspectia Braşov a fost însăr­cinată cu întocmirea proectului de mărire a gării. Proectul după studii la fata locului a fost întocmit si înain­tat Directiunei generale CFR.

In proect se prevede dubla­rea gării, mărirea atelierelor, construirea unei gări pentru tre­nurile de marfă precum şi de­pozite pentru mărfuri, construirea de antrepozite etc.

Totalul lucrărilor ce trebuesc făcute la Braşov vor costa 500 milioane lei.

Direcţiunea generală a apro­bat proectul şi cum o parte din terenul pe care urmeeză a se clădi este proprietatea Băncii Marmorosch Blank et Co , se duc cu direcţia acestei bănci, hotărârile de cumpărare” (sursa: Biblioteca Digitala Nationala)

(foto: Gara Brasov, aproximativ 1922 – delcampe.net)

289_001

Previous Story

Aeroportul Brasov : PSD a cerut raport negativ pentru teren, in sedinta de ieri din Parlament

Next Story

Zoo Brasov va avea un urs panda rosu, primul din România