Ce mai fac Coruptii Brasovului: Ioan Adam si-a recunoscut faptele, Ion Ochi a fost trimis in judecat pentru abuz in serviciu si luare de mita ia Cancescu a scapat de arestul la domiciliu dar nu poate merge la Consiliul Judetean

Last Updated on iunie 24, 2015 Ioan Adam şi-a recunoscut faptele şi a cerut marţi judecarea în procedură simplificată. El este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (3 infracţiuni), în dosarul retrocedării ilegale a 43.227 hectare teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva, anunta Monitorul Expres.

Procurii DNA i-au trimis in judecată pe deputatul PSD Ion Ochi, pe primarul din Prejmer, Tudor Şerban şi pe doi şefi de la Direcţia de Drumuri Braşov, aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

Ion Ochi este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, anunta digi24.ro. Anchetatorii susţin că în perioada în care era vicepreşedinte al CJ Braşov a favorizat o firmă de construcţii să obţină, fără licitaţie, o lucrare de reabilitare a drumului judeţean care face legătura dintre localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului. Prejudiciul creat bugetului judeţean este evaluat la peste 1 milion de lei.

ngng

Curtea de Apel Braşov a decis, zilele trecute, să menţină decizia judecătorilor de la Tribunalul Braşov, care au dispus ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, să fie judecat sub control judiciar, în libertate.

Prin urmare,  fostul preşedinte al CJ îşi poate părăsi domiciliul de la Rîşnov, dar nu se mai poate întoarce în fotoliul de la Consiliul Judeţean.

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în 17 decembrie 2014 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

El a fost arestat preventiv pe data de 24 decembrie anul trecut şi pe 28 februarie a fost plasat în arest la domiciliu printr-o decizie definitivă a Curţii Supreme.

Previous Story

Amintiri Din Brasov, 1930: „Senzational! Filmul vorbitor ‘Potopul lui Noe’ va rula de astazi”

Next Story

Aeroportul Brasov : PSD a cerut raport negativ pentru teren, in sedinta de ieri din Parlament