Brasovul sarbatoreste Ziua Europei. Festivalul Regiunilor Europene din Piata Sfatului promoveaza produsele românesti

Last Updated on mai 9, 2015 Braşovul sărbătoreşte Ziua Europei printr-o nouă ediţie a Festivalului Regiunilor Europene. Manifestarea a debutat vineri cu o prezentare a brandurilor româneşti care i-au cucerit pe străini.

Produsele tradiţionale, dar şi costumele populare romaneşti, trebuie doar scoase la lumină. Străinii se îndrăgostesc de ele imediat ce ajung să le cunoască, iar Festivalul Regiunilor Europene din Piaţa Sfatului este o ocazie excelentă pentru promovarea produselor româneşti.

11160680_382582705279725_1618196161903977836_n

„Avem nişte produse tradiţionale extraordinare, pe care străinii le apreciază. De aceea e foarte important să promovăm mîncarea noastră, costumele şi alte tradiţii culturale româneşti”, susţine Christian Macedonschi – preşedinte APDT Braşov, citat de rttbrasov.ro

Asocierea micilor producători este vitală

Participanţii la dezbaterea de la Centrul Cultural Reduta au spus că micii producători tradiţionali trebuie să înţeleagă că asocierea este vitală pentru a rezista concurenţei incorecte şi inegale a hypermarketurilor. Micii producători s-au întâlnit şi pentru a pune la cale forme de asociere în vederea scoaterii la lumină a produselor autentice româneşti.

Creativitate în promovare

Promovarea României şi a specificului românesc nu înseamnă doar gastronomie. Alina Zară a reuşit să ducă peste hotare spiritul romînesc printr-o reinterpretare a iei româneşti, purtată cu mîndrie de străbuni.

„Nu sunt tradiţional autentice produsele ci sunt un mix între vechi şi nou ca să putem să aşezăm în contemporaneitate povestea unui neam şi cred că dorul oamenilor de casă şi de acasă şi de românesc ne-a făcut să ajungem la inimile lor şi să se propage povestea nostră din om în om astfel încât am reuşit să facem din brandul nostru unul extrem de cunoscut”, a spus Alina Zară, creatoarea brandului „Pînze şi Poveşti”.

Pe tot parcursul weekendului, braşovenii şi turiştii sînt aşteptaţi în Piaţa Sfatului unde va fi un Tîrg European de produse culinare tradiţionale. ​

Previous Story

Brasov: De Noaptea Muzeelor, evenimentele vor fi scoase si in Piata Sfatului si in Parcul Central.

Next Story

Hotelul Anului este din Brasov. A castigat locul 1 la Gala Romanian TopHotel Award