Brasov: De Noaptea Muzeelor, evenimentele vor fi scoase si in Piata Sfatului si in Parcul Central.

Last Updated on mai 8, 2015 Muzeografii braşoveni se pregătesc pentru Noaptea Muzeelor. Sâmbătă, 16 mai, Muzeele de Istorie, de Etnografie, de Artă, Casa Mureşenilor dar şi Prima Şcoală Românească vor avea porţile deschide pînă la miezul nopţii.

Evenimentul care a scos mii de braşoveni anul trecut din case, după lăsarea întunericului, va dura 6 ore, de la ora 18.00 pînă la miezul nopţii. Vor fi deschise Muzeele de Istorie, de Etnografie, de Artă, Casa Mureşenilor şi Prima Şcoală Românească.

Va fi o seară dinamică

„Dăm posibilitatea braşovenilor să pereacă o seară cît mai plăcută. Să fie o seară dinamică şi vom avea o expoziţie a imaginilor filmate cu Braşovul, din 1920 pînă la defilările RPR în Braşov”,  a spus  Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie Braşov pentru rttbrasov.ro. În faţa muzeelor, în Piaţa Sfatului şi în Parcul Central vor avea loc evenimente în aer liber, programe interactive, demonstraţii de aeromodelism, de dans şi de pictură.

Ocazie rară în Şcheii Braşovului

Cei care vor alege să viziteze Muzeul Prima Şcoală Românească vor avea ocazia rară să vadă cele două paraclise ale bisericii-monument Sf. Nicolae, dar şi manuscrise extrem de preţioase.

„Cele două paraclise, cu picturi originale din sec. XVIII, cu pictura care îi înfăţişează pe sfinţi ilustrînd teza lui Copernic, învîrtind Pămîntul în jurul Soarelui, scena apocalipsei care este tot unicat”, a explicat pr. prof. dr. Vasile Olteanu, directorul Muzeului Prima Şcoală Românească.

Protest inedit

Muzeele din toată ţara se raliază, în noaptea dedicata lor, unui protest inedit. Pentru a sensibiliza opinia publică şi autorităţile faţă de pericolul pierderii patrimoniului naţional, fiecare muzeu va acoperi un exponat cu pînză neagră, în semn de protest.

La Muzeul de Istorie, intrarea va fi liberă; celelalte spaţii muzeale braşovene vor percepe o taxă simbolică.

Previous Story

Ultima promisiune:Autostrada Comarnic-Brasov se construieste „in faze“ pana in … 2023

Next Story

Brasovul sarbatoreste Ziua Europei. Festivalul Regiunilor Europene din Piata Sfatului promoveaza produsele românesti