Brasov: Oua rosii, pasca si coliva, tratatie pentru militarii americani

Last Updated on mai 21, 2015

Eroii care şi-au sacrificat viaţa pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român au fost comemoraţi în toate cimitirele şi la toate monumentele închinate lor, astăzi, în a patruzecea zi de la Înviere, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înălţarea Domnului. Ziua Eroilor este ridicată, de altfel, la rang de sărbătoare naţională în Biserica Ortodoxă Română.

La Braşov, comemorarea celor care s-au sacrificat pentru neam şi ţară a avut loc şi la Cimitirul Eroilor din Şprenghi, unde s-au adunat câteva sute de persoane, de la veterani de război şi autorităţi, până la elevi şi simpli cetăţeni, dar şi militari americani, dintre cei care participă la exerciţiul multinaţional NATO de la Cincu.

11246029_891119164259846_3820378666518171514_n

După slujba de parastas în memoria eroilor şi alocuţiuni despre semnificaţia zilei, parlamentari ai judeţului Braşov, oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, ai partidelor politice, asociaţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale au depus coroane şi jerbe de flori. Acţiunea a fost acompaniată de Imnul Eroilor, intonat de fanfara Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, anunță mytex.ro

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, formată din militari ai Jandarmeriei, ai Brigăzii de Vânători de Munte şi ai ISU şi onorul fanfarei. Preotul Academiei, Constantin Ciobanu, a adus un coş plin de pască şi ouă roşii, dar şi colivă, pe care cantorul le-a împărţit militarilor americani, care s-au arătat încântaţi, după ce au aflat semnificaţia ritualică a bucatelor, şi amuzaţi de obiceiul ciocnirii ouălor.

Previous Story

Brasov: Soferul beat care a spulberat o gravida pe trecerea de pietoni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ai putere sa-i transmiti un mesaj criminalului?

Next Story

Brasov: La Mall-ul Coresi a inceput Fruhlingsfest-ul: un weekend in stil nemtesc, cu bere, wursti si multa muzica