Junii Brasovului ies duminica la parada calare indiferent de vreme. Vezi aici orarul si traseul:

Last Updated on aprilie 13, 2016 Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi va organiza indiferent de vreme in ziua de Duminică, 19 aprilie, evenimentul “Coborârea Junilor în Cetate” cunoscut în Schei sub numele de “Ziua de călări”.

Evenimentul este realizat împreună cu Primăria Municipiului Brasov şi are scopul de a menţine şi promova cea mai veche si mai frumoasă tradiţie a Braşovului, obiceiul defilării călare a Junilor.

Orarul:  in Duminica Tomii, intre orele 11.00-18.00;

Descriere eveniment pe scurt:

Duminică, 19 aprilie, la orele 11.00 Junii din cele şapte societăţi din Schei şi Braşovechi, vor porni din Piata Unirii  în tradiţionala lor paradă călare spre Cetatea Braşovului, de unde se vor întoarce în cartier, pentru a urca la locurile lor de la Pietrele lui Solomon, unde va avea loc o petrecere câmpenească.

Traseul

Parada călare va putea fi urmărită, de către  brasoveni şi turiştii aflaţi în urbe, pe traseul următor:

  • Piaţa Unirii – Brâncoveanu-Baritiu-Piaţa Sfatului- Muresenilor – Eroilor- Republicii-Apollonia Hirscher – Porţii Schei – Prundului – Pe Tocile – Podul Creţului;

(foto: Arhiva Uniunii Junilor Brasoveni)

Serbarea de la Pietrele lui Solomon

Sosirea la Pietrele lui Solomon este prevăzută la orele 13.00, acolo Junii vor îndeplini vechile  ritualuri, specifice acestei sărbători (cântarea Troparului Invierii, hora junilor, aruncarea buzduganului), apoi se vor aşeza alături de rude, prieteni şi invitaţi la mesele anume pregătite;

Sărbătoarea Junilor se va încheia la orele 18.00 când, în ordinea de la sosirea Intre Chetri,  grupurile de juni vor coborâ în Schei spre Piaţa Unirii.

Organizatorii speră că brasovenii vor participa, în număr cat mai mare, la aceasta sărbătoare  simbol pentru comunitatea braşoveană.

Alexandru Stănescu
Secretar al Uniunii Junilor din Scheii Braşovului şi Braşovul Vechi

Previous Story

PSD recunoaste: Aeroportul Brasov „nu are nici o sansa sa fie inclus in masterplanul de transport”

Next Story

De ce nu da Guvernul bani pentru Aeroportul Brasov? La ei, aeroportul figureaza … DESCHIS