Last Updated on aprilie 27, 2015 Senatorul braşovean Viorel Chiriac a precizat că în situaţia în care va exista voinţă politică, problema prelungirii termenului până la care Consiliul Judeţean Braşov se poate folosi de terenul primit de la Institutul Cartofului pentru a realiza aeroportul s-ar putea rezolva în cel mult trei săptămâni.
„Este necesar ca şi avizul Consiliului Consultativ să vină cât mai repede, iar în trei săptămâni s-ar putea da avizul final al Camerei Deputaţilor. Nu este un lucru imposibil şi avem un exemplu în acest sens în ceea ce priveşte aprobarea Legii alegerilor locale, dar şi a celei de organizare, funcţionare şi finanţare a partidelor politice, are s-au finalizat foarte rapid săptămâna aceasta”, a explicat Chiriac.
Potrivit actului normativ din 2009, lucrările trebuiau terminate în cinci ani, termenul expirând în luna iunie a anului trecut, iar prin modificarea acestei legi termenul urmează să fie prelungit până la 15 ani, în conformitate cu amendamentul propus de trei parlamentari liberali braşoveni şi care a primit susţinerea unor demnitari şi din alte judeţe, anunta bzb.ro.
Prin Legea nr. 197/2009 s-a transmis din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean terenul de 200 de hectare, necesar construirii Aeroportului.
De asemenea, în luna februarie, plenul CJ Braşov a aprobat o hotărâre privind iniţierea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 197/2009, prin care se primiseră cele 200 de hectare. Hotărârea nu a primit deocamdată avizul de legalitate ale Prefecturii Braşov, fiindcă a considerat că formularea prin care se solicită prelungirea termenului nu este corectă.
Pe de altă parte, senatorul braşovean Nicolae Vlad Popa a precizat că în condiţiile în care membrii Consiliului
Legislativ au avizat proiectul de lege prin care era prevăzută „prelungirea termenului de finalizare” a obiectivului, acest lucru înseamnă că „o astfel de formulare este corectă din punct de vedere juridic. În aceste condiţii, este posibil ca prefectul Braşovului să interpreteze eronat legislaţia românească”.