Brasov: Un profesor de Religie le-a distribuit elevilor brosura Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane

Last Updated on aprilie 27, 2015 Asociatia Secular-Umanista din Romania anunta ca a fost sesizata de catre mai multi elevi de la un liceu din Brasov ca, in cadrul orei de Religie, profesorul le-a distribuit o brosura intitulata “Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane”.

ASUR cere Ministerului Educatiei sa elaboreze politici educationale care sa previna “infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli” si “propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor”.

 

Contactata de HotNews.ro, directoarea Colegiului “Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu, a declarat ca actiunea profesorului de Religie nu a avut acordul scolii, ca nu este de acord cu astfel de manifestari si ca a demarat deja o ancheta in acest caz.

“Luni, 20 aprilie, in cadrul orei de religie, dl. DC a distribuit elevilor o brosura intitulata Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane, editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), in care homosexualitatea este prezentata drept o ‘faradelege’, o ‘boala’, un ‘stigmat’, o ‘amenintare a civilizatiei’.

Prezentand drept ‘argumente’ o insiruire stupefianta de falsuri, rastalmaciri si opinii personale demne de procesele Inchizitiei, brosura legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la actiuni violente: ‘cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac'”, informeaza ASUR.

Asociatia Secular-Umanista din Romania precizeaza ca a solicitat conducerii liceului si Inspectoratului Scolar Brasov “sa demareze de urgenta o ancheta pentru a se face lumina asupra activitatilor dl. DC”.

“De asemeni, solicitam Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor”, se arata in comunicatul ASUR.

Cum ar putea sa aiba acordul scolii? Este o intrebare tendentioasa. Cum sa aiba acordul scolii? Eu am demarat deja ancheta interna, am vorbit deja cu profesorul, iar colegul mi-a spus ca nu citise acea brosura. Urmeaza ancheta, este in curs, comisia de profil din scoala isi va face treaba“, a afirmat pentru HotNews.ro directorul Colegiului “Nicolae Titulescu” din Brasov.

Previous Story

Brasov. Alte promisiuni PSD pentru constructia Aeroportului: In 3 saptamani, problema terenului aeroportului s-ar putea clarifica

Next Story

Mall-ul Coresi Brasov: PROBLEME la zona de restaurante si la cinema. Firmele suspectate de nereguli risca SUSPENDAREA activitatii