Last Updated on martie 11, 2015
Ceea ce era doar un proiect ambiţios în toamna anului trecut devine acum realitate. Până la 1 mai, anul acesta, Cascada Tamina va avea o nouă faţă şi va fi reabilitate cu 350.000 de lei. Banii provin din profitul obţinut din vânzarea de biletele pentru vizitarea Canionului 7 Scări.
Cascada Tamina, din Masivul Piatra Mare, poate fi vizitată şi acum, dar drumul este distrus aproape în totalitate şi este accesibil doar turiştilor care au experienţă multă în drumeţiile montane şi care au echipament special de căţărare.
Regia Pădurilor Săcele pregăteşte însă modenizarea cascadei pentru a o face accesibilă tuturor celor care doresc să o viziteze. Se vor construi poduri suspendate cu lanţuri, care vor trece peste cascadă pentru ca turiştii să o poată admira în toată splendoarea ei. Pentru modernizările de la cascadă se vor folosi banii obţinuţi din încasările pentru vizitarea Canionului 7 Scări.
„Printr-o hotărâre a Consiliului Local Săcele, profitul înregistrat de noi în urma exploatării obiectivelor turistice este reinvestit în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii turistice. La Cascada Tamina se vor realiza poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat. Sperăm ca, până la finele luni mai, investiţia să fie finalizată dacă şi vremea ne va ajuta. Vrem să transformăm această zonă în cea mai mare zonă de agrement din ţară“, spune Cristian Popa, reprezentantul Regiei Pădurilor Săcele.
Cascada Tamina este situată în Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţine de 10 metri. În zonă există şi posibilităţi de escaladă pentru cei pasionaţi. (sursa: adevarul.ro)
Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul care îşi taie respiraţia. Zona a fost denhumită şi Ursărie, deoarece în zonă pot fi văzuţi mulţi urşi. La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timişul de Sus la fel ca şi pentru Canionul 7 Scări. Odată ajunşi la barieră trebuie să urmaţi traseul marcat cu albastru. Drumul durează aproximativ o oră şi trebuie să aveţi bocanci de munte.