Victor Ponta: „Brasovul are capacitatea de a organiza Jocurile Olimpice de Tineret din 2020”

Last Updated on martie 11, 2015 Prezent astăzi la Brașov, unde a participat la videoconferința organizată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), premierul Victor Ponta a declarat că România are are șanse să obțină organizarea ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020.

„Brașovul are capacitatea de a organiza această competiție și găzduirea JOT 2020 reprezintă o oportunitate ce permite dezvoltarea infrastructurii.

Sper ca în iunie să primim un răspuns favorabil, astfel încât, din septembrie să constituim comitetul de organizare și să pregătim strategia de organizare”, a declarat premierul, citat de Transilvania Expres.

El a precizat că, CIO a solicitat Guvernului României să „garanții financiare în limită totală de 17,2 milioane de dolari. Dacă nu se obțin bugetele estimate, noi suportăm integral cheltuielile”. 

Potrivit dosarului de candidatură al României, cele 12 probe ale ediției de iarnă a JOT 2020 urmează a se desfășura la Brașov, Predeal, Râșnov și Cheile Grădiștei.

Previous Story

Cascada Tamina, cea mai spectaculoasa din Brasov, in reabilitare: vor fi poduri suspendate pentru ca turistii sa treaca pe deasupra ei

Next Story

(Video) Brasovul va mai construi un patinoar performant pentru Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020. In Poiana Brasov va fi o rampa de halfpipe