(Video) Brasovul va mai construi un patinoar performant pentru Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020. In Poiana Brasov va fi o rampa de halfpipe

Last Updated on martie 12, 2015 Premierul Victor Ponta, primarul George Scripcaru, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au fost prezenţi la videoconferinţa cu reprezentanţii forului de la Lausanne. Braşovul este în competiţie pentru organizarea Olimpiadei tocmai cu oraşul în care se află şi sediul CIO.

Pentru ca oraşul nostru să poată câştiga competiţia cu oraşul elveţian Lausanne, Braşovul trebuie să mai amenajeze o arenă pentru curling, un patinoar pentru antrenamentele echipelor de hochei şi o rampă de halfpipe.

Organizatorii cunosc deja locaţiile în care vor fi amenajate toate acestea iar forul de la Lausanne a cerut garanţii guvernamentale, în cazul în care Braşovul şi localităţile în care se vor desfăşura competiţii, nu vor putea acoperi întreaga sumă  necesară bunei desfăşurări a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020, anunta rttbrasov.ro.

Decizia finală se va lua în 31 iulie

Dacă Guvernul s-a angajat să garanteze financiar organizarea competiţiei şi va face lobby pentru alegerea Braşovului, autorităţilor locale le revine sarcina punerii la punct a infrastructurii.

Foto: Andrei Paul, Primăria Braşov
Foto: Andrei Paul, Primăria Braşov

 

Tot la Braşov se va amenaja al doilea patinoar, pe care să se antreneze echipele de hochei. Acesta va fi făcut lângă cel existent, pentru că instalaţia de răcire le poate deservi pe amândouă.

În Poiana Braşov va fi o rampă de halfpipe iar celelalte baze sportive există deja. După ce a organizat aceeaşi competiţie, însă doar la nivel european, în 2013, Braşovul şi-a propus să treacă la nivelul superior prin întrecerile mondiale, pentru ca în viitor să poată ajunge la organizarea unei Olimpiade de Iarnă. Alegerea între Lausanne şi Braşov se va face în 31 iulie, la Kuala Lumpur.

Previous Story

Victor Ponta: „Brasovul are capacitatea de a organiza Jocurile Olimpice de Tineret din 2020”

Next Story

„Mars pentru viata” la Brasov si in alte peste 60 de orase