Taxa de acces in Parcul Natural Bucegi

Last Updated on octombrie 16, 2014

Accesul în Parcul Natural Bucegi nu va mai fi gratuit. Turiştii trebuie să plătească de astăzi o taxă de 5 lei. Biletul trebuie achiziţionat de toate persoanele cu vârsta de peste 15 ani şi este valabil un an.

 bucegi

Începând de astăzi, turiştii care vor dori să facă trasee sau să se plimbe prin Parcul Natural Bucegi trebuie să plătească o taxă de 5 lei. Biletele vor putea fi achiziţionate de la intrările principale în rezervaţie, dar şi prin SMS sau online. Acestea vor fi valabile timp de un an. Reprezentanţii rezervaţiei susţin că banii adunaţi în urma vânzării de tichete vor fi investiţi în întreţinerea parcului. „Această taxă de vizitare e necesară pentru a întreţine traseele, pentru a ecologiza zona, pentru a reface marcaje”, a explicat Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Pe de altă parte, chiar dacă zona nu este îngrădită, conducerea parcului face apel la bunul simţ al turiştilor, avertizându-i totodată că vor exista şi patrule care vor circula pe trasee şi vor verifica dacă oamenii au tichete. Potrivit sursei citate, copiii sub 15 ani vor fi scutiţi de plata acestei taxe. (sursa: mytex.ro)

Parcul Natural Bucegi se întinde pe o suprafaţă de aproape 32.500 de hectare, desfăşurată pe teritoriul administrativ al judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Braşov. Anual, parcul este vizitat de circa un milion de turişti.

Previous Story

La Brasov, un student nigerian este monitorizat pentru… Ebola

Next Story

Brasovenii din mijlocul oceanului