La Brasov, un student nigerian este monitorizat pentru… Ebola

Last Updated on octombrie 16, 2014

Un tânăr nigerian sosit recent în Braşov este monitorizat pentru Ebola, conform procedurilor de siguranţă, după cum ne-a anunţat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Camelia Defta. Medicul ne-a explicat că este vorba despre un tânăr 24 de ani venit în Braşov la studii.

Băiatul nu prezintă nici un simptom de febră hemoragică Ebola şi provine din nordul Nigeriei, unde nu ar exista probleme majore cauzate de această epidemie, dar trebuie să fie monitorizat medical trei săptămâni, conform procedurilor de siguranţă. În fapt, acestuia i se ia temperatura la cabinetul medical universitar şi, ca măsură suplimentară de siguranţă, stă izolat într-o cameră de cămin.

ebola

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că 18 români care s-au întors din Africa, din ţări afectate de Ebola, sunt monitorizaţi. Ei sunt controlaţi la fiecare două zile, timp de trei săptămâni, verificându-se în primul rând temperatura lor. (sursa: mytex.ro)

Boala nu se transmite prin aer, ci doar prin contact direct cu persoana, prin secreţii şi fluide (transpiraţie, vomă, salivă, fecale, urină, sânge), dacă ajung pe tegumentul omului sănătos.

Amintim că, din nefericire, peste 4.000 de oameni au murit din cauza acestei boli, majoritatea în Liberia, Sierra Leone şi în Guineea.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului cu magazinul Carpati, anii ’60

Next Story

Taxa de acces in Parcul Natural Bucegi