Procesiunea patroanei Brasovului, Sfanta Fecioara Maria

Last Updated on septembrie 8, 2014

Sfânta Fecioară Maria, pe care creştinii o prăznuiesc astăzi, a fost cinstită sâmbătă seara de braşoveni, care au participat în număr mare la marea sărbătoare a Sfintei Ocrotitoare a Braşovului, încheiată prin Procesiunea de Cinstire a Naşterii Maicii Domnului
Procesiunea patroanei Braşovului.

În ajunul sărbătoririi Naşterii Sfintei Fecioare Maria, patronul spiritual al Braşovului, Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria – Cavalerii Templului şi-a chemat membrii la mai multe întâlniri, o slujbă religioasă oficiată de un sobor de 31 de preoţi, în frunte cu protopopul Braşovului, Dănuţ Benga, şi la o procesiune religioasă devenită tradiţională în ultimii ani, organizată împreună cu Protopopiatul Braşov al Bisericii Ortodoxe şi Parohia „Sfânta Treime – Tocile”.

rrr

Sâmbătă seara, după întâlnirea Ordinului de la Cramele lui Decebal, membrii ordinului au participat la slujba religioasă de la Biserica Sfânta Treime din Şcheii Braşovului, slujbă oficiată de un sobor de 31 de preoţi, în frunte cu protopopul Braşovului, Dănuţ Benga. Ca de fiecare dată, în duminica dinaintea Naşterii Fecioarei Maria, credincioşii au venit în număr foarte mare la biserica din Şchei, care s-a dovedit mult prea mică. Mulţi dintre credincioşi au rămas încă de la slujba de dimineaţă la biserică, deşi serviciul religios în cinstea Fecioarei Maria era programat la ora 17.00. (sursa: bzb.ro)

După încheierea acestuia, preoţii, membrii ordinului şi credincioşii au format o procesiune pentru cinstirea Maicii Domnului. Credincioşii s-au deplasat de la biserica din Şchei până la cea din Piaţa Sfatului şi au cântat pe tot drumul imnuri religioase dedicate Fecioarei Maria.

Previous Story

Biserica fortificata din Prejmer – “Best fortified church”, roberto s Madrid, Spain

Next Story

Nita: „Aeroportul Brasov ar putea fi preluat de Guvernul Romaniei“Ar fi o idee buna?