Nita: „Aeroportul Brasov ar putea fi preluat de Guvernul Romaniei“Ar fi o idee buna?

Last Updated on septembrie 8, 2014

Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav ar putea fi preluat de Guvern, susţine ministrul Economiei, Constantin Niţă. Declaraţia lui Niţă vine în contextul în care terenul aferent acestui proiect este încă nereglementat, avînd în vedere că a trecut perioada de cinci ani în care Consiliul Judeţean trebuia să construiască aeroportul pe suprafaţa de 200 de hectare transferată de la Institutul Cartofului.

ttt

Conform unei legi adoptate în 2009, după 5 ani terenul trece în proprietatea statului român dacă nu s-a finalizat construcţia. „Guvernul României are în vedere preluarea acestui proiect, astfel că terenul ar putea fi predat Ministerului Transporturilor.

În această situaţie se va înfiinţa o societate pe acţiuni care va termina investiţiile la aeroport. Din această societate vor putea face parte şi Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov, dacă doresc“, a declarat Niţă.

Ministrul susţine, de asemenea, că deşi au existat discuţii cu investitori din China pentru continuarea lucrărilor la aeroport, „deocamdată, cel mai aproape de acest proiect este o companie din Turcia“. (sursa: monitorulexpres.ro)

În prezent, la aeroportul de la Ghimbav se lucrează la pistă, a cărui termen de finalizare ar fi sfîrşitul lunii septembrie. Pentru pista cu o lungime de 2.820 de metri şi lăţime de 60 de metri (cu acostamente), investiţia realizată de Consiliul Judeţean în ultimii ani s-a ridicat la aproximativ 17 milioane de euro. În următoarele trei săptă

Previous Story

Procesiunea patroanei Brasovului, Sfanta Fecioara Maria

Next Story

Brasov: Romanian Music Awards va fi prezentat de Cosmina Pasarin si Gina Pistol