ISU Brasov va fi dotat cu o autosenileta

Last Updated on august 16, 2014

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, implementează în această perioadă un proiect cu finanţare europeană, prin care, pentru fiecare dintre cele şase judeţe, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă urmează a fi dotate cu vehicule menite să permită deplasarea în zonele greu accesibile.

autosenila

„Vor fi achiziţionate autospeciale complexe de intervenţie, fiecare dintre acestea fiind compusă dintr-o autoşeniletă, autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi o platformă de transport a autoşeniletei”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, responsabilul de proiect pentru judeţul Braşov, Daniela Prahoveanu.

Oficialul a precizat că scopul acestui proiect este de a îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului, fie din cauza condiţiilor meteo extreme, unul dintre rezultatele aşteptate fiind reducerea timpilor de intervenţie.

Valoarea totală a proiectului este de 2,68 milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă este de 2,47 milioane de lei, iar durata de implementare este de 16 luni.

„Valoarea echipamentelor care urmează a fi aduse la Braşov este de 447.877 de lei”, a mai spus Prahoveanu.

Dotări învechite 

Asociaţia amintită a fost constituită în 2008, având drept membri fondatori cele şase judeţe din Regiunea 7 Centru. Primele proiecte derulate de către aceasta au fost finanţate prin Programului Operaţional Regional şi au avut ca beneficiari inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă. În prima fază, pentru judeţul Braşov au fost achiziţionate o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă pentru intervenţii în caz de incendii, o autospecială de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), una pentru descarcerări grele şi patru autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, utilizate în interventiile la accidente de circulaţie, accidente industriale, prăbuşiri de construcţii, cutremure, alunecări de teren şi alte situaţii, valoarea totală a acestora fiind de 4,65 milioane de lei.

În etapa a doua, ISU Braşov a fost dotat cu patru ambulanţe, o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare şi o alta de capacitate mică, valoarea totală a celor trei vehicule fiind de 3,38 milioane de lei.

În momentul de faţă, a declarat reprezentantul ISU Braşov, col. Lucian Bogdan, la nivelul judeţului Braşov există 86 de miljoace de intervenţie, dintre care doar 13, cele achiziţionate prin programul amintit, sunt noi: „În rest, utilajele sunt destul de vechi. Avem chiar şi o autospecială din 1976”. (sursa: mytex.ro)

De altfel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a declarat că intenţia administraţiei judeţene este de a obţine finanţare europeană pentru achiziţionarea unor astfel de echipamente şi în ciclul bugetar 2014-2020.

Previous Story

O noua fata pentru Centrul Istoric. Strada Castelului, in santier pana in septembrie

Next Story

Brasov: Record de nunti in aceasta saptamana