Brasov: Record de nunti in aceasta saptamana

Last Updated on august 17, 2014

În ultimele zile, cozile care se formează la ghişeele Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanei (SPCLEP) Braşov par interminabile, dar au şi o explicaţie. Braşovenii care lucrează în străinătate şi care se întorc acasă de obicei în luna august în concediu au timp limitat pentru a-şi rezolva problema preschimbării actelor de identitate sau pentru a-şi oficia cununia civilă.

bv

(foto: Dan KelemenPotrivit reprezentanţilor Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, media normală de dosare procesate este de aproximativ 100 pe zi, însă în luna august, media ajunge la 170 de dosare, în unele zile fiind procesate şi peste 200 de dosare.

Dacă în timpul anului, cea mai bună perioadă din zi pentru a nu sta la coadă pentru depunerea dosarului este în jurul prânzului, acum lumea se aşează cu noapte în cap la rând pentru a prinde bonuri de ordine, astfel că după orele prânzului, din cauza aglomeraţiei, nu se mai eliberează nici bonuri de ordine.

Nu în ultimul rând, şi numărul mare de căsătorii contribuie la aglomeraţia de la ghişee, pentru că în majoritatea cazurilor cel puţin unul dintre soţi trebuie să îşi schimbe actul de identitate, în urma schimbării numelui. (sursa: bzb.ro)

De exemplu, în această săptămână, Serviciul Stare Civilă va oficia în total 108 căsătorii, faţă de o săptămână normală din afara „sezonului” de nunţi, când se oficiază în medie 20 – 30 de cununii.

Previous Story

ISU Brasov va fi dotat cu o autosenileta

Next Story

Amintiri din Brasov: Copacii din Piata Sfatului, anii ’70