O noua fata pentru Centrul Istoric. Strada Castelului, in santier pana in septembrie

Last Updated on august 15, 2014

Strada Castelului va beneficia de un sistem nou de iluminat public, cu mai multe console, care vor avea forma celor instalate în Piaţa Sfatului.

str-castelului

Refacerea sistemului de iluminat face parte din lucrările de reabilitare a străzii Castelului, aflate acum în curs, care se vor realiza treptat, pe trei segmente. „Primul segment, cuprins între magazinul Star şi intersecţia cu strada Michael Weiss a fost finalizat din punct de vedere al intervenţiei reţeliştilor, iar săptămîna viitoare constructorii vor trece la reconfigurarea trotuarelor şi la pavarea lor cu piatră cubică, la refacerea covorului asfaltic şi a marcajelor rutiere din zonă“, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Iluminatul public pe acest segment al străzii Castelului va fi asigurat cu ajutorul a 32 de console, amplasate pe o singură parte a drumului. În ceea ce priveşte trotuarele, cel de pe partea dreaptă (sens de mers spre Şchei) va rămîne la fel ca acum, iar cel de pe stînga va fi lărgit pînă la 1,5 metri şi va avea borduri înalte pentru a împiedica parcarea pe zona pietonală. Pe această parte a străzii se vor face, de asemenea, marcaje pentru parcări longitudinale. De săptămîna viitoare, reţeliştii îşi vor muta şantierul pe cel de-al doilea segment al străzii Castelului, cuprins între străzile Michael Weiss şi Apollonia Hirscher (la transformator), unde vor apărea restricţii de circulaţie. 

Strada Castelului va beneficia de un sistem nou de iluminat public, cu mai multe console, care vor avea forma celor instalate în Piaţa Sfatului. Refacerea sistemului de iluminat face parte din lucrările de reabilitare a străzii Castelului, aflate acum în curs. Consolele vor fi instalate pe partea stîngă a străzii (sensul de mers către Şchei), prinse direct de clădiri. De săptămîna viitoare, reţeliştii îşi vor muta şantierul pe cel de-al doilea segment al străzii Castelului, cuprins între străzile Michael Weiss şi Apollonia Hirscher (la transformator), unde vor apărea restricţii de circulaţie. 

Iluminat public nou 

Lucrările de reabilitare a străzii Castelului au început luna trecută şi se vor realiza treptat, pe trei segmente. „Primul segment, cuprins între magazinul Star şi intersecţia cu strada Michael Weiss a fost finalizat din punct de vedere al intervenţiei reţeliştilor, iar săptămîna viitoare constructorii vor trece la reconfigurarea trotuarelor şi la pavarea lor cu piatră cubică, la refacerea covorului asfaltic şi a marcajelor rutiere din zonă“, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Iluminatul public pe acest segment al străzii Castelului va fi asigurat cu ajutorul a 32 de console, amplasate pe o singură parte a drumului. În ceea ce priveşte trotuarele, cel de pe partea dreaptă (sens de mers spre Şchei) va rămîne la fel ca acum, iar cel de pe stînga va fi lărgit pînă la 1,5 metri şi va avea borduri înalte pentru a împiedica parcarea pe zona pietonală. Pe această parte a străzii se vor face, de asemenea, marcaje pentru parcări longitudinale.  (sursa: monitorulexpres.ro)

Lucrări pe trei segmente 

Lucrările pentru reabilitarea străzii Castelului au început la sfîrşitul lunii iulie şi se vor desfăşura pe trei segmente, respectiv magazinul Star – Michael Weiss (400 metri), Michael Weiss – Apollonia Hirscher (250 metri) şi Apollonia Hirscher – strada George Coşbuc (290 metri). Autorităţile locale speră ca, pînă la jumătatea lunii septembrie, lucrările pe strada Castelului să fie în întregime finalizate. Strada Castelului este ultima din această zonă care va fi modernizată, în cadrul proiectului de reamenajare a Centrului Istoric, început în urmă cu 10 ani.

Previous Story

Departe, cu gandul la acasa, urmaresti senin un rasarit pe Tampa, Brasov

Next Story

ISU Brasov va fi dotat cu o autosenileta