Last Updated on august 7, 2014
Şantierul este închis încă din luna martie, după ce constructorul şi-a anunţat insolvenţa, iar la licitaţia pentru continuarea lucrărilor şi-au depus oferta 13 constructori, atât din ţară, cât şi din străinătate
3 firme sunt interesate de continuarea lucrărilor la Centrul de Agrement din Poiana Braşov, iar printre constructorii care şi-au depus ofertele la licitaţia care s-a finalizat ieri se numără şi un unul din Spania, dar şi societăţi din Braşov, Olt, Argeş sau Bucureşti.
Primăria Braşov a reluat procedura de licitaţie pentru desemnarea unui constructor în vederea finalizării proiectului, după ce, în luna martie, contractul de lucrări cu Firma Valve Internaţional din Brăila a fost reziliat, aceasta anunţând că va intra în insolvenţă. Comisia de licitaţie va analiza întâi de toate respectarea criteriilor de eligibilitate, apoi ofertele tehnice transmise de cele 13 firme, criteriul principal de atribuire al contractului fiind cel mai mic preţ.
În conformitate cu estimările făcute de reprezentanţii Primăriei, valoarea lucrărilor care au mai rămas de efectuat la acest proiect este de 25.981.607 lei, fără TVA (5,83 milioane de euro). Din aceşti bani, 2.321.096 lei fără TVA, reprezintă valoarea aferenta procentului de 9,81% cheltuieli diverse şi neprevăzute.
„Am solicitat comisiei să analizeze cu atenţie şi cât mai rapid ofertele firmelor participante la licitaţie. Ne dorim să semnăm contractul cât mai repede şi să continuăm construcţia, astfel încât până la începutul sezonului rece din acest an clădirea să fie gata, iar la iarnă lucrările să se desfăşoare la interior. Dezvoltarea staţiunii Poiana Braşov este una din priorităţile noastre, iar această dezvoltare cuprinde toate aspectele, de la infrastructura pentru schi, accesul în Poiană, crearea de locuri de parcare, până la acest centru de agrement unde turiştii vor avea o posibilitate în plus pentru petrecerea timpului liber. Dorim să transformăm Poiana Braşov într-o staţiune de sejur pe tot parcursul anului, iar acest proiect este foarte important pentru noi”, a declarat primarul George Scripcaru.
Lucrările trebuie finalizate în maximum un an
Noul constructor desemnat va trebui să ducă la bun sfârşit proiectul în maximum 12 luni. Centrul de agrement va avea un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale şi mese de biliard. În locaţie va mai fi amenajată şi o sală de căţărare de 250 de metri pătraţi, cu diferite niveluri de dificultate şi un teren de minigolf. Nu au fost uitaţi nici cei mici, care vor avea la dispoziţie două piste de minibowling, jocuri electrice-electronice, simulatoare, mese de minihochei, minifotbal, minibasket. De asemenea, va exista şi spaţiu destinat odihnei şi discuţiilor, dotat cu fotolii, mese şi scaune pentru public. Şi în aer liber vor fi oportunităţi de distracţie, lângă complex urmând să fie amenajate piste de skateboard, biciclete, dar şi o pârtie de săniuş. Nu vor lipsi nici zonele verzi. (sursa: bzb.ro)
Rectificare de buget
Totodată, la ultima rectificare a bugetului local, Consiliul Local a diminuat partea de cofinanţare prevăzută la început de an pentru acest proiect, dar şi pentru Transilvania Motorland care a fost amânat pentru ciclul bugetar de finanţare 2014 – 2020, suma retrasă fiind de peste 12,6 milioane de lei.