Incepe dezinsectia in municipiul Brasov

Last Updated on august 7, 2014

De luni, pe domeniul public şi privat al municipiului Braşov începe o nouă acţiune de dezinsecţie şi de tratare pentru combaterea căpuşelor. Activitatea de dezinsecţie va avea în vedere zonele de agrement, zonele verzi din locurile de joacă pentru copii şi alte spaţii. Substanţele folosite pentru dezinsecţia domeniului public şi privat din municipiul Braşov sînt K-Otherine EC 25 (substabţă activă deltamin), Microbac X2- larvicid (substanţă activă bacillus thuringiensis), iar pentru căpuşe, Deltamin Plus (substanţă activă Deltamin). Substanţele nu sînt dăunătoare oamenilor, animalelor şi peştilor, anunţă autorităţile locale. De asemenea, aceste substanţe nu lasă reziduuri şi sînt exceptate de la cerinţele de toleranţă pentru reziduuri pesticide. 

dezinsectie


Cetăţenii cu gospodării individuale, agenţii economici, instituţiile publice şi asociaţiile de proprietari sau locatari au la rîndul lor obligaţia de a face dezinsecţia pe suprafeţele pe care le deţin, concomitent cu acţiunile desfăşurate pe domeniul public şi privat. Pentru asta însă trebuie să apeleze la un operator licenţiat. Dacă nu fac dezinsecţia pe spaţiile pe care le deţin, persoanele fizice sau juridice riscă sancţiuni confom art. 40, pct. 3 din H.C.L 208/2013 -„Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi tratamente fitosanitare în Municipiul Braşov”. (sursa: monitorulexpres.ro)

Amenzile sînt cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei, pentru persoane fizice, şi între 1.500 şi 2.500 lei, pentru persoane juridice. În perioada 10-18 august, cînd se fac dezinsecţiile, crescătorii de albine trebuie să îşi ia toate măsurile pentru protejarea acestora, în caz contrar Primăria şi operatorul care face această activitate, SC Coral Impex SRL, sînt absolvite de orice responsabilitate. Pentru detalii legate de perioada de dezinsecţie în anumite cartiere, braşovenii pot apela la numerele 416.550 int. 195 sau 984 (Primăria Braşov), 476.897 (Serviciul Amenajare Zone de Agrement) sau 0268/331299, 0741078725 (Coral Impex, prestatorul serviciului de dezinsecţie).

Previous Story

Eleva din Brasov, acceptata la Medicina in Germania cu adeverinta de Bac

Next Story

„Batalia” pentru Centrul de Agrement din Poiana Brasov