Brasov: Rezervatia Libearty a ajuns la 81 de ursi recuperati din captivitate

Last Updated on iulie 18, 2014

Rezervația “Libearty” de la Zărnești adăpostește în prezent 81 de urși recuperați din captivitate, după ce vineri au mai ajuns aici încă trei urși, din care doi sunt pui.

foto: blogatu.ro
foto: blogatu.ro

Un pui de doi ani a fost adus din zona Dâmbul Morii de lângă municipiul Brașov, după ce Asociația pentru Protecție a animalelor “Milioane de Prieteni” din Brașov a fost înștiințată că acesta coboară din pădure la locuințele din apropiere.

“La o pensiune de lângă liziera pădurii a tot coborât un ursuleț ademenit de mirosurile de la grătar, căruia proprietarii pensiunii i-au dat de mâncare și s-au jucat cu el. Treptat, acesta a crescut, a început să intre în bucătăria pensiunii până când într-o zi a plecat cu un sac de cartofi de aici în pădure. Oamenii au început să se teamă că s-ar putea întâmpla ceva rău și atunci au luat legătura cu Regia Locală a Pădurilor Kronstadt subordonată Consiliului Local. Conducerea Regiei Kronstadt a încercat să relocheze acest ursuleț în alte zone din țară, dar s-a lovit de refuzul tuturor așa că au făcut adresă la Ministerul Mediului pentru a fi împușcat, iar ministerul a fost de acord. Când am auzit acest lucru am cerut la rândul meu Ministerului Mediului să-mi dea acordul de a-l transfera la Rezervația Libearty de la Zărnești”, a declarat pentru AGERPRES președinta Asociației pentru Protecția Animalelor “Milioane de Prieteni” din Brașov, Cristina Lapis.

Ceilalți doi, o ursoaică și puiul ei de patru luni, au fost recuperați de la Grădina Zoologică din Reșița unde trăiau într-un spațiu neadecvat.

“Grădina Zoologică din Reșița a fost modernizată și, se pare, că ursoaica cu puiul nu au mai avut loc într-o cușcă adecvată și au fost închiși într-un loc în spatele grădinii zoologice, în condiții necorespunzătoare. Ursoaica a avut doi pui, însă unul a dispărut și nu știe nimeni unde”, a mai precizat Cristina Lapis.

Cei trei urși vor fi castrați pentru a nu se mai înmulți.

Rezervația de urși bruni “Libearty” se află aproape de intrarea în orașul Zărnești la doi km distanță de DN73 A. Rezervația se întinde pe o suprafață de 70 de ha de pădure donate de primăria Zărnești. Majoritatea urșilor care au ajuns în rezervație au fost salvați din captivitate de pe lângă restaurante,pensiuni sau de la grădini zoologice care s-au închis. Fiecare urs care a ajuns în rezervație are povestea sa, iar vizitatorii rezervației află amănunte, în momentul în care vizitează rezervația. (sursa: agerpres.ro)

Rezervația de urși bruni de la Zărnești este considerată de specialiști ca fiind cea mai bună rezervație din lume datorită condițiilor foarte bune create aici pentru urși. Vizitatorii au la dispoziție un trenuleț format din două vagoane trase de un tractor care îi plimbă prin toată rezervația, putând astfel vedea cum trăiesc urșii. 

Previous Story

Brasov: Accident grav pe Calea Bucuresti! Patru masini au fost avariate

Next Story

Brasov: FELICITARI! Profesoara Carmen Tanasescu, astronaut pentru o saptamana