(Video) Primul avion a aterizat pe Aeroportul Brasov

Last Updated on mai 22, 2014

Primul avion a aterizat azi pe pista viitorului aeroport de la Ghimbav. Asta deşi calea de rulare este terminată doar pe jumătate. Zborurile demonstrative au decurs bine, dar autorităţile judeţene vor pleca tocmai în China ca să facă rost de un împrumut de încă 30 de milioane de euro pentru finalizarea Aeroportului Internaţional. Acolo vor încerca să contracteze un nou credit bancar, dar vor avea nevoie de garanţii de la Guvernul României.

Un avion uşor cu o greutate de 1,7 tone a făcut miercuri, 21 mai, primele zboruri demonstrative pe pista de 800 de metri a Aeroportului Internaţional Ghimbav. Pe şantier, însă, lucrările continuă, pentru că pista trebuie să fie de aproape 2.800 de metri lungime.

“Condiţiile de aterizare au fost ok, în principiu, pista, aşa cum a fost proiectată, are toate condiţiile pentru a putea ateriza şi decola în siguranţă. Aşteptăm să fie gata pentru a putea ateriza cu aeronave mai mari”, spune Vincenţiu Corniceriu, pilot.

La pista aeroportului se lucrează din luna aprilie anul trecut. În noiembrie, lucrările au fost oprite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi au fost reluate săptămâna acesta. Pista aeroportului costă 12,7 milioane de euro. Autorităţile judeţene promit că în ultima zi a lunii iulie vor tăia panglica de inaugurare a pistei. (sursa: digi24.ro)

Mai sunt nevoie de bani pentru terminal, turn de control, balizaje şi suprafeţele de mişcare, lucrări pentru care sunt necesari aproximativ 30 de milioane de euro, bani de care autorităţile speră să facă rost în următoarea perioadă, după ce vor merge tocmai la Beijing.

Previous Story

Brasov: Cu un singur click poti afla sectia la care votezi

Next Story

PSD Brasov vrea Stadion si nu Aeroport. Tu ce doresti?