PSD Brasov vrea Stadion si nu Aeroport. Tu ce doresti?

Last Updated on mai 22, 2014

Compania Naţională de Investiţii a lansat un concurs de idei în vederea amenajării a trei stadioane de mari dimensiuni în ţară, dintre care unul la Braşov. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că apoi proiectul va fi adaptat în funcţie de fiecare locaţie propusă pentru amenajarea celor trei arene sportive cu bani guvernamentali.

„După ce se va selecta una dintre soluţiile propuse în urma acestui concurs, va urma lansarea de către Compania de Investiţii a licitaţiei pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic”, a explicat Popa.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaef

Cererea de finanţare pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii a fost depusă de către Primăria Braşov încă din luna ianuarie a acestui an, după ce Guvernul a anunţat că va sprijini o astfel de investiţie la Braşov.

În conformitate cu precizările făcute în solicitarea pentru finanţarea, complex sportiv modern de la Braşov ar urma să includă un stadion cu 25.000 – 30.000 de locuri, dar şi terenuri mai mici de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi săli de antrenamente şi magazine. Vechiul Stadion Municipal, ridicat în a doua jumătate a anilor ’70, după sistemul practicat de comunişti, de muncitori din toate întreprinderile braşovene a fost demolat din 2008, iar de atunci terenul a rămas liber. (sursa: BZB)

Proiectul construcţiei unei arene sportive de cinci stele a fost vehiculat şi înainte de demolarea vechiului stadion, însă nu a mai prins contur, din cauza lipsei unei finanţări, astfel că întreaga documentaţie elaborată atunci trebuie refăcută. Investiţia s-ar ridica la cel puţin 30 de milioane de euro, iar municipalitatea ar trebui să participe la proiect cu o cofinanţare de 30%.

În contextul în care viceprimarul Adrian Atomei a propus ca municipalitatea să ceară Guvernului o schimbare a destinaţiilor sumelor alocate stadionului în vederea continuării aeroportului, Răzvan Popa a precizat că este adevărat, că aeroportul e un obiectiv important şi pentru municipiul Braşov, însă „există reguli bugetare care nu îţi permit să jonglezi cu banii dintr-o parte în alta”.

Previous Story

(Video) Primul avion a aterizat pe Aeroportul Brasov

Next Story

Proiectii in aer liber la Anim’est în Piata Sfatului