Proiectii in aer liber la Anim’est în Piata Sfatului

Last Updated on mai 22, 2014

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est a ajuns și la Brașov. Festivalul se desfășoară în perioada 22-25 mai în Piața Sfatului și la Sala Patria a Filarmonicii Brașov.

piata-sfatului

Ne bucurăm că după mulți ani de la apariția ideii reușim în sfârșit să aducem Anim’est și la Brașov. Ne propunem să oferim publicului o selecție a celor mai bune filme de animație care au fost prezentate în ediția de la București. Suntem încântați că vom avea proiecții în aer liber, în una dintre cele mai frumoase piețe centrale din România”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Primarul municipiului, George Scripcaru, le-a mulțumit organizatorilor, spunând că toți brașovenii care iubesc arta cinematografică sunt așteptați să vină să vizioneze proiecțiile cinematografice.

Deschiderea oficială a festivalului are loc joi, la ora 21.00, în Piața Sfatului cu animația “Ernest et Celestine” (r. Stephane Aubier, Vincent Patar și Benjamin Renner), recompensată cu premiul Cesar pentru Cel mai bun film de animație în anul 2013, nominalizat la Oscar în 2014 și câștigătorul Marelui Premiu la Annecy de anul trecut. (sursa: agerpres.ro)

Printre titlurile de la festivalul de la Brașov se numără: “Waltz with Bashir”, de Ari Folman, o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982; “Mary and Max”, povestea savuroasă a doi prieteni prin corespondență, semnată de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuți animatori independenți; “Spirited Away”, una dintre cele mai aclamate animații a lui Hayao Miyazaki, care a spart toate recordurile de încasări în Japonia în anul lansării; “Alois Nebel”, în regia lui Tomas Lunak.

Nici cinefilii tineri nu sunt neglijați, secțiunea Minimest pregătindu-le o serie de surprize. Nominalizată la Oscar pentru Cea mai bună animație în 2010 și premiată la Annecy în 2009, “Coraline” în regia lui Henry Selik, va cuceri cu siguranță inimile spectatorilor — susțin organizatorii. Câștigătoarea Trofeului Anim’est 2013, producția franceză “Le jour des corneilles /The Day of the Crows”, este al treilea lung metraj animat a lui Jean Christophe Dessaint.

De asemenea, “The Gruffalo”, o adevărată bijuterie animată plină de candoare, și “Ponyo”, regizat de maestrul animației japoneze Hayao Miyazaki, participă la festival.

Vineri, de la ora 23.00, în Piața Sfatului va putea fi urmărită o selecție de clipuri publicitare și video clipuri prezentate de-a lungul timpului în festival în secțiunea Videoclip/Advertising.

Anima’est Brașov este organizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Primăriei Brașov. Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa.

Previous Story

PSD Brasov vrea Stadion si nu Aeroport. Tu ce doresti?

Next Story

Schimbari importante in Liga Mol la hochei pe gheata