Schimbari importante in Liga Mol la hochei pe gheata

Last Updated on mai 22, 2014

La Budapesta a avut loc Adunarea Generală a membrilor Ligii Mol la hochei pe gheaţă, Corona Braşov fiind reprezentată de preşedintele secţiei, Zoltan Olti Paşca. 

„Cel mai important aspect este legat de faptul că s-a adoptat statutul ligii. Apoi, au fost alegeri pentru funcţia de preşedinte. Votul a fost secret, câştig de cauză având Peter Kerey, cel care a condus liga şi până acum. Important e că, de acum, el este preşedinte ales, nu numit.

hochei

Preşedintele va propune componenţa Comitetului Director, care apoi va fi votat de AGA”, a declarat oficialul braşovean, care a vorbit şi despre schimbările ce vizează cluburile participante:

„Din sezonul următor, numărul stranierilor va creşte de la 5 la 6. Noi am cerut să fie 7 jucători străini, dar propunerea nu a primit numărul necesar de voturi. S-a discutat şi limitarea numărului de hocheişti din loturi, dar nici această propunere nu a trecut. Pentru ca un meci să poată începe, va fi nevoie de 13 jucători, plus doi portari pe foaie. Totodată, Debrecen a îndeplinit toate condiţiile cerute de ligă şi a devenit membru. Dunărea Galaţi şi Steaua Bucureşti au cerut şi ele înscrierea în competiţie. Cazul Galaţiului va fi discutat pe 29 mai. În schimb, Steaua a trimis o scrisoare cu o oră înainte de începerea şedinţei şi nu va fi primită în acest sezon. Astfel, va fi o competiţie cu 8 sau 9 formaţii, totul urmând să se decidă la finele lunii. În cazul în care va fi o ligă cu 8 formaţii, în sezonul regulat fiecare combatantă va avea 42 de meciuri, urmând să joace trei partide acasă şi trei în deplasare cu fiecare adversar. Apoi, indiferent de ce se va decide în cazul Galaţiului, se ştie forma play-off-ului. Primele două clasate la finalul sezonului regulat vor accede direct în semifinale. Ocupantele următoarelor patru locuri, în sistemul 3-6, 4-5, se vor duela pentru accederea în semifinale. În semifinale se va juca în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, finala urmând să aibă un maxim de şapte partide. Pentru noi, este un sistem bun. Totuşi, avem un semn de întrebare în ceea ce priveşte Liga Naţională. Sper să se găsească cea mai bună formulă pentru a nu încurca programul”. (sursa: mytex.ro)

„Pretenţiile fanilor au crescut”

În ceea ce priveşte lotul şi obiectivele echipei Corona pentru sezonul viitor, Zoltan Olti Paşca a comentat: „Este prea devreme să vorbim despre transferuri. Avem câteva contacte, vom vedea ce putem rezolva. Cu siguranţă, lumea are aşteptări mari de la noi. Suntem vicecampioni în Liga Mol şi acum, cu siguranţă, fanii aşteaptă mai mult. Pretenţiile lor au crescut. Nu putem asigura pe nimeni că vom câştiga Liga Mol, dar, cu siguranţă, ne vom «bate»”.

Previous Story

Proiectii in aer liber la Anim’est în Piata Sfatului

Next Story

Febra „Holi” cuprinde in aceasta vara si Brasovul