Primul tren electric produs in Romania va circula pe ruta Bucuresti – Predeal – Brasov

Last Updated on mai 30, 2014

Infrastructura necorespunzătoare nu va permite ca Hyperion, primul tren electric produs în România, să circule pe prea multe rute din ţară.

tren

Anunţul a fost făcut de preşedintele Softronic Craiova, Ionel Ghiţă. Primul tren electric fabricat în România, Hyperion, nu va putea circula deocamdată decât pe rutele Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Predeal – Braşov, din cauza infrastructurii necorespunzătoare de pe alte trasee. Totuşi, pe cele două relaţii trenul va putea atinge o viteză de până la 160 de kilometri pe oră.

„Nu-l putem pune să circule pe rutele unde viteza medie este de 40 km/h”, a precizat ieri Ionel Ghiţă, preşedintele Softronic Craiova în timpul emisiunii ZF Live. Totuşi, acesta şi-a exprimat speranţa că până în anul 2020 Hyperion va putea funcţiona şi pe alte relaţii, după modernizarea sectoarelor de cale ferată. (sursa: BZB)

40 de ingineri şi 50 de tehnicieni au lucrat timp de trei ani la construcţia ramei electrice. Investiţia s-a ridicat la 5 milioane de euro şi a fost obţinută de la Garanti Bank.

Previous Story

Brasov: Biserica Neagra ar putea avea un muzeu

Next Story

Brasovenii cunosc foarte bine limbile engleza, franceza, spaniola, germana si italiana, ceea ce face din Brasov o locatie excelentă de servicii pentru afaceri Pan-Europene